11. FIS rolerski kup

Oroslavčanka Yvonne Mrzljak najbolja juniorska sprinterica u ski rolanju

Objavljeno: 03.07.2016. Alen Brodar

U Oroslavju se ovog vikenda održao 11. po redu FIS rolerski kup koji je okupio natjecatelje iz 18 zemalja svijeta. Zagorci ovog puta mogu biti posebno ponosni, jer osim što su bili domaćini jedne takve utrke na svjetskoj razini, dobili su i svjetsku juniorsku prvakinju u sprintu – Oroslavčanka Yvonne Mrzljak za tek nešto više od 21 sekunde u finalu je prošla stazu od 200 metara, što je bilo dovoljno da se okiti zlatom.

Zahvala prvakinje

– Moram najviše od svega zahvaliti najboljoj, najvrjednijoj, najupornijoj, najdivnijoj osobi i trenerici na svijetu Loreni Malec. Da nema nje ovog uspjeha ne bi bilo. Ne samo ovog, nego bilo kojeg do sad, ali ovaj je definitivno najveći i meni najdraži. Godinama imam želju nešto osvojiti baš u Oroslavju i na tom “domaćem” natjecanju i eto, napokon mi se ostvario jedan veliki san i cilj života. Ništa manje nisu važni ni moji roditelji, Jasminka i Mladen, koji me podržavaju u ovome sportu sad već 13 godina. Zahvalna sam im do kraja života zbog svega što su učinili za mene. I naravno, šećer na kraju, posebna hvala mom dečku Nikoli Grgecu, koji je u ovih zadnjih tri mjeseca priprema i treninga bio uz mene i trenirao sa mnom, “tjerao” me onda kad nam se i jednom i drugom možda nije dalo, ali zajedno smo to uvijek uspjeli odraditi – napisala je Yvonne na Facebooku, a nama je rekla da se za ovo pripremala od svibnja. Ovo joj je bio šesti put da se natjecala u Oroslavju, međutim, dosad joj je četvrto mjesto bilo najveći uspjeh.
– Kada sam prošla kvalifikacije u kojima je bilo stvarno mnogo natjecateljica, ostalo nas je 16, te smo se utrkivale dvije po dvije do finala. Inače stazu od 200 metara prođem ispod 18 sekundi, međutim, zbog teških vremenskih uvjeta i skliskog terena, sada mi je trebalo nešto više od 21 sekunde – rekla nam je Yvonne, koja inače trenira skijaško trčanje, te je bila i hrvatska reprezentativka. Kaže kako se vidi u tom sportu, međutim, na primjeru Jakova Faka vidi se koliko je teško nordijskom skijašu uspjeti u Hrvatskoj.

Slijedi Trst

– U svijetu, pogotovo u Norveškoj i Švedskoj, ali i u Sloveniji, vrhunski sportaši mogu uspjeti i živjeti od toga. Voljela bih kada bi to bio slučaj i u Hrvatskoj – govori Yvonne, 20-godišnja studentica ekonomije na Veleučilištu “Baltazar” u Zaprešiću.
Da bi uspjela u rodnom Oroslavju, samo se za tu utrku pripremala puna dva mjeseca, trenirala je pet puta tjedno. I s ovim rezultatom ne misli stati. Sljedećeg vikenda natjecat će se u Trstu, a da bi mogla i ubuduće ostvarivati velike rezultate, govori činjenica da je današnji najbolji juniorski rezultat po vremenu bio i među prva tri seniorska rezultata.
Inače su se osim sprinta vozile i dvije utrke “U brdo” – od šest i od deset kilometara. Prva je utrka vožena u Bistri, a druga se održala na području Stubičkih Toplica, u Parku prirode Medvednica, sa startom u naselju Pila i ciljem kod Hunjke.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba