Stručni skup u Mariji Bistrici

U zagorskim vrtićima trenutno nema nijednog zaposlenog pedagoga

Objavljeno: 29.06.2016. mladenmandic

U Bluesun hotelu Kaj u Mariji Bistrici još se danas održava Međužupanijski stručni skup za pedagoge predškolskih ustanova – “Pedagog – stručna potpora podizanju kvalitete odgojno – obrazovne ustanove”. Stručni skup je organizirala Agencija za odgoj i obrazovanje. Zamjenica zagorskog župana Jasna Petek na otvorenju je rekla kako Krapinsko – zagorska županija nije izravno vezana uz financiranje dječjih vrtića, ali je unatoč tome, vrlo aktivno uključena u sve aktivnosti u cijeloj odgojno – obrazovnoj vertikali.

Obrat u razmišljanju

– Nažalost u Zagorju trenutno nemamo zaposlenih pedagoga u vrtićima, ali nadam se da ćemo to ubrzo promijeniti, budući da se u proteklih nekoliko godina dogodio obrat u razmišljanju vodećih ljudi općina i gradova koji su shvatili potrebe najmlađih, pa tako imamo puno veći broj zaposlenih logopeda nego što je to bilo prije samo tri godine – istaknula je zamjenica župana Jasna Petek.

Stručni uvod u skup dale su više savjetnice agencije za odgoj i obrazovanje Andreja Silić, Inga Seme – Stojnović, Darija Drviš i Sanja Jelovčić, a sve je prisutne pozdravio i općinski načelnik Marije Bistrice Josip Milički koji je pedagoge iz ostalih krajeva Hrvatske upoznao s aktivnostima koje Marija Bistrica poduzima za poboljšanje položaja svojih najmlađih.

Zagreb i osam županija

Na međužupanijskom stručnom skupu u Mariji Bistrici sudjeluje 70-ak pedagoga iz Zagreba, Zagrebačke, Krapinsko – zagorske, Sisačko – moslavačke, Karlovačke, Varaždinske, Koprivničko – križevačke, Bjelovarsko – bilogorske i Međimurske županije.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba