Obavijest za korisnike pesticida

Tijekom srpnja u Zagorju pregledi prskalica i raspršivača

Objavljeno: 29.06.2016. mladenmandic

 

Do 26. studenog ove godine, strojevi za primjenu pesticida koje koriste profesionalni korisnici pesticida moraju biti najmanje jednom pregledani, podsjećaju iz Savjetodavne službe. Nakon toga, ako nisu pregledani, neće se smjeti koristiti te ako nemaju valjani znak o obavljenom pregledu. Ispitivanje mogu provoditi samo ovlaštene stanice. Cijene pregleda ovise o radnom zahvatu prskalice i broju mlaznica i kreću se od 400 do 800 kuna bez PDV-a.

Prskalice i raspršivači inače podliježu redovitom pregledu najmanje jednom u razdoblju od tri godine. Tijekom srpnja, ispitivanje prskalica biti će moguće na raznim lokacijama u Krapinsko – zagorskoj županiji, a obavljat će ga Agro Elektronika, ovlaštena ispitna stanica Ministarstva poljoprivrede. Ispitivanja počinju 18. srpnja u Donjoj Stubici, Zaboku i na sajmištu u Zlataru od 8 sati ujutro, a do 29.srpnja obići će se svi gradovi i općine u Zagorju. Vlasnici ili korisnici se upozoravaju da moraju prije pregleda temeljito očistiti prskalice i raspršivače iznutra i izvana. Spremnik za škropivo mora biti napunjen čistom vodom najmanje do polovice njegove zapremnine.

Na mjesto pregleda treba sa sobom ponijeti valjani osobni identifikacijski dokument s ispravnom adresom, kao i tehničke podatke o prskalici ili raspršivaču. Za prskalice kupljenje nakon 1. siječnja 2013. nije potreban pregled, već samo unos podataka u bazu Ministarstva i valjanost njihovog znaka je pet godina.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba