Incident na Ivanjskoj krijesnici

Bračni par Habjanec tvrdi: Općinari doslovno tjerali van iz dvorane majke s malom djecom

Objavljeno: 28.06.2016. mladenmandic

U sklopu Dana općine Jesenje, u sportskoj dvorani održan je i tradicionalni festival Ivanjska krijesnica. No, nakon festivala podigla se prava bura na facebooku o ponašanju općinskog djelatnika Ivana Habjanca prema majkama s malom djecom koje su bile na festivalu. Karlo Habjanec je na facebooku napisao:

Jedan sat na TV-u

– “Čestitam” našim općinarima koji su danas doslovno tjerali van iz dvorane majke s malom djecom prilikom manifestacije u sklopu Dana općine i župe. Zar nam je bitniji jedan sat na televiziji, nego naša djeca koju su budućnost ovog našeg izumirajućeg kraja. Pa u kojem mi to mjestu živimo? Pozivam načelnika općine da sankcionira svoje djelatnike, a ako to ne učini, znači da podržava takvo ponašanje kojim se šalje poruka da djeca i odgoj djece nisu poželjni u Jesenju – napisao je mještanin Karlo Habjanec.
Što se zapravo dogodilo, ispričala nam je Karlova supruga Viktorija Habjanec.
– Bila sam na koncertu s 11-mjesečnom kćerkom i dijete se veselilo glazbi i pljeskalo. U jednom trenutku do nas majki došao je općinski djelatnik Ivan Habjanec i rekao nam da stišamo djecu i da se od nas ništa ne čuje, a da se koncert snima i bit će kasnije emitiran na Varaždinskoj televiziji. Prije toga bila sam s djetetom i na misi i župnika nije nimalo smetalo što je dijete bilo živo. No, općinare, koji se brinu da sve ispadne “lijepo” na televiziji, djeca očito smetaju. Nakon što nas je općinski djelatnik ukorio, ja i još jedna mama otišle smo kući – rekla nam je Viktorija Habjanec.

Lijepo ih zamolio

Referent za komunalne djelatnosti Jesenja Ivan Habjanec na upit što se dogodilo, rekao nam je da je cijela stvar jako prenapuhana.
– Ne vidim ništa loše u tome što sam samo zamolio mame da malo utišaju svoje djecu koja su bila preglasna i ometala koncert. To doista nije razlog da me, inače moj susjed Karlo Habjanec, verbalno napadne preko telefona, proziva po internetu i medijima i ocrnjuje i blati kao nekoga tko mrzi djecu. Majke sam, još jednom ističem, samo lijepo zamolio da pokušaju utišati djecu, a nisam im rekao da moraju izaći van. Budući da me se na ovako ružan način javno blati, razmišljam čak i o pokretanju sudske tužbe – rekao nam je pročelnik Jesenja Ivan Habjanec.

______________________________________________________________________________________________________________________________________

Uz blagdan sv. Ivana Krstitelja i Jesejanci obilježili Dan župe i općine

Ferek – Jambrek: Rezultata koje ste postigli ne bi se posramile ni općine s puno većim proračunima

Uz blagdan sv. Ivana Krstitelja i općina Jesenje proslavila je svoj Dan župe i općine. Zamjenik zagorskog župana Anđelko Ferek – Jambrek čestitavši Jesejancima njihov dan, istaknuo je kako se rezultata koje je postigla općina ne bi se posramile niti općine koje imaju puno veće proračune.
– Ovdje se radi kontinuirano, što je jasno vidljivo ako se osvrnemo unatrag i pogledamo koliko je raznovrsnih projekata odrađeno – rekao je zamjenik župana Anđelko Ferek – Jambrek. U ime zagorskih gradonačelnika i načelnika, prisutnima se obratio gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj, koji je također pohvalio aktivnost općinske uprave. Svečanoj sjednici nazočila je i zamjenica Jasna Petek i saborska zastupnica Marija Puh.
U sklopu obilježavanja Dana općine Jesenje održan je malonogometni turnir, otvorena je izložba slika s kolonije Jesenje 2016, zapaljen je Ivanjski krijes dok je u kulturnom dijelu programa nastupila dramska sekcija KUD-a Pregrada. Održano je i međuopćinsko druženje u kojem se potezalo uže, kuhala kotlovina te natjecalo u piljenju drva i zabijanju čavala, natjecanje u gađanju letećih trap meta, te glazbeni festival Ivanjska krijesnica.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba