OBAVIJEST KUMROVČANIMA

Ne pijte vodu izravno iz slavina i bunara, mogla bi biti zagađena!

Objavljeno: 28.06.2016. mladenmandic

Nakon olujnog nevremena koje je u subotu zadesilo širi kumrovečki kraj, a zbog čega su zatvoreni objekti Trgovačkog centra Valalta te Muzej Staro selo Kumrovec, Zavod za javno zdravstvo Krapinsko – zagorske županije i sanitarna inspekcija prikupili su uzorke vode kako bi se ispitala kakvoća vode za piće, te otklonila mogućnost miješanja otpadnih voda i pitke vode iz sustava Zagorskog vodovoda.

Preporuka zagorskog Zavoda za javno zdravstvo mještanima je da se u naselju Kumrovec voda za piće iz sustava javne opskrbe Zagorskog vodovoda prokuhava prije konzumacije, a voda iz bunara, ako je zamućena, ne smatra pitkom vodom. Nalazi ispitivanja kakvoće vode bit će gotovi do četvrtka te se do tada ne preporučuje konzumacija vode za piće izravno iz slavine, barem ne u naselju Kumrovec. Obavijest o nalazima ispitivanja kakvoće vode biti će objavljena i na Internet stranici Općine Kumrovec i oglasnim pločama.

Načelnik Kumrovca Dragutin Ulama rekao nam je da budući da je Zavod za javno zdravstvo došao tek dva dana nakon velikog nevremena, a u međuvremenu se nitko nije požalio na kakvoću vode, smatra kako bilo kakvih problema što se tiče zdravstvene ispravnosti vode ne bi smjelo biti. Ipak, dodaje kako on nije stručnjak i da bi se mještani Kumrovca, iz preventivnih razloga ipak trebali pridržavati uputa zagorskog Zavoda za javno zdravstvo.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba