Oroslavčani opet na najjače

Srele brutal Team potukao konkurenciju – 11 natjecatelja osvojilo 11 zlata i oborilo šest rekorda

Objavljeno: 27.06.2016. Jelena Jazbec

U Đurđevcu je u subotu održano natjecanje Đurđevac Kup open IPF u powerliftingu i bench pressu, u organizaciji PLK Đurđevac, Hrvatskog powerlifting saveza u sustavu Hrvatskog olimpijskog odbora, na kojem su, među 88 natjecatelja, nastupili i članovi najboljeg bench press kluba 2014. i 2015., powerlifting kluba “Srele Brutal Team” iz Oroslavja, pod vodstvom predsjednika i trenera kluba Sreleta. 11 natjecatelja, koliko ih je klub vodio na natjecanje, ostvarilo je stopostotni učinak, osvojivši 11 zlata i oborivši šest rekorda – dva u powerliftingu i četiri u bench pressu.

Najbolji klub u 2015.

U powerliftingu zlatom su se okitili 25-godišnji Mislav Mihelić iz Zaboka, koji je oborio i dva rekorda, te 18-godišnji Igor Jagušić iz Krapine.
U bench pressu zlatni su bili 16-godišnji Borna Čičko iz Oroslavja, 18-godišnji Nikola Rak iz Dubravice, 18-godišnji Lovro Gmaz iz Oroslavja, 18-godišnja Andrea Petrek iz Vrbovca, koja je oborila i rekord, 47-godišnja Ružica Martinić iz Oroslavja, koja je također oborila rekord, 55-godišnji Boris Oro Gym Gregorin iz Oroslavja, 50-godišnji Mladen Vrančić Lež iz Zaboka, koji je oborio rekord, 44-godišnji Siniša Križan iz Vrbovca te 28-godišnji Petar Francki iz Čakovca, koji je oborio rekord.
Sljedeće natjecanje održat će se 24. rujna u Šibeniku, kad se vraća i Srele Srećko Martinić, koji je, kako kaže, spreman i jedva čeka povratak natjecanju. Klub je i ove godine na vrhu poretka u bench pressu, stoga mu je u Đurđevcu dodijeljen i pehar za najbolji klub u 2015. godini.

Olimpijske igre

– Zahvaljujem se svima koji nas podržavaju i prate naš rad. Sve više mladih dolazi u taj sport, a powerlifting je u cijeloj Hrvatskoj sve popularniji. Vjerujem da će mu popularnost još više porasti u domovini, ali i izvan granica, jer će 2020. powerlifting konačno postati i službeni sport na Olimpijskim igrama u Tokiju, gdje, ako će sve biti po planu i neće se dogoditi neka teža povreda, velike šanse za nastup, prema dosadašnjim rezultatima, iz našeg kluba ima jedino Ružica Martinić, kraljica bencha, jer je jako blizu, odnosno, svakim natjecanjem sve bliže norme u bench pressu od 85 kilograma za nastup u Tokiju – otkrio nam je Srele.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba