Nikolina Tustić na razmjeni mladih

“Radi se o vrijednom iskustvu koje sa sobom nosi puno novih vještina, uspomena i prijatelja”

Objavljeno: 27.06.2016. Jelena Jazbec

Nikolina Tustić iz Svetog Križa Začretja, u sklopu Erasmusa+, sudjelovala je na dvotjednoj razmjeni mladih “Projekt for Life 2”, održanoj u mjestašcu Poiana Negrii u Rumunjskoj, s još 39 mladih u dobi od 18 do 30 godina, iz šest zemalja: Bugarske, Poljske, Portugala, Rumunjske, Španjolske i Hrvatske.

Rekreativne aktivnosti

Glavni cilj bio je podići svijest o važnosti tjelesne aktivnosti među mladima, pa su sudionici zajedno prošli kroz razne metode neformalnog učenja, radionice i raznolike aktivnosti na otvorenom. Bavili su se rekreativnim aktivnostima na otvorenom, poput penjanja, trekkinga po vrhuncima, timskim sportovima poput raftinga, odbojke, nogometa i sl., iskusili zip-line te prošli kroz dvodnevnu planinarsku ekspediciju u obližnjim planinama. Također, razmijenili su znanje o nutricionizmu i kako prehranom možemo utjecati na zdravlje. Radeći u mješovitim nacionalnim skupinama, svladali su kulturološke barijere, stereotipe i predrasude o drugim zemljama i ljudima te usvojili nove vještine.

Predstavljanje zemlje i sportova

– Biti dio ovog projekta za mene je bilo posebno iskustvo, sudjelovala sam u aktivnostima koje su u mojoj interesnoj skupini – sport, a i dobila sam priliku uz svoje kolege predstaviti svoju zemlju i lokalnu zajednicu te sportove kojima se mladi kod nas bave. Voljela bih kad bi svojim primjerom i iskustvom među vršnjacima potaknula interes za aktivniji način života, a i svakako bih preporučila sudjelovanje u ovakvim projektima jer je to jedno vrijedno iskustvo koje sa sobom nosi puno novih vještina, uspomena i prijatelja – ističe Nikolina.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba