Uz Dan državnosti u Mariji Bistrici

Održani 23. Susreti zagorskih umirovljenika

Objavljeno: 27.06.2016. mladenmandic

U subotu su u Mariji Bistrici održani 23. Susreti umirovljenika Krapinsko – zagorske županije. Zamjenica župana Jasna Petek je, pozdravljajući okupljene umirovljenike, istaknula da su upravo umirovljenici ti koji su dali veliki doprinos stvaranju Hrvatske.
– Upravo znanje i iskustvo koje vi imate u suradnji s energijom nas koji smo trenutno radno aktivni, je ispravni put da našu državu i dalje gradimo, oplemenjujemo i osnažujemo – poručila je zamjenica župana Jasna Petek.

Zahvala Majci Božjoj

Predsjednica Skupštine Krapinsko – zagorske županije Vlasta Hubicki zaželjela je umirovljenicima puno zdravlja te da se još dugi niz godina susreću u Mariji Bistrici i dolaze zahvaliti Majci Božjoj Bistričkoj. Zahvalila je umirovljenicima za sve ono što su učinili za društvo i čestitala im Dan državnosti “u ozračju sjećanja na sve hrvatske muževe, sinove i kćeri koji su dugo godina priželjkivali neovisnu Hrvatsku, branitelje i sve one koji su svojim radom utkali male ciglice u ono što zovemo hrvatska država”.
Zamjenica predsjednika zagorske Matice umirovljenika Zdenka Grilec je zahvalila županu Željku Kolaru, zamjenicima župana i predsjednici Županijske skupštine Vlasti Hubicki na novčanoj potpori koja se za Maticu umirovljenika izdvaja iz županijskog proračuna.

Bogati program

Predsjednik Matice umirovljenika Hrvatske Josip Kovačić je istaknuo planove za poboljšanje položaja umirovljenika u budućem razdoblju, a općinski načelnik Marije Bistrice Josip Milički je zahvalio umirovljenicima što su odabrali baš Mariju Bistricu za mjesto održavanja svojih susreta. U kulturno – umjetničkom programu nastupili su Zbor Udruge umirovljenika Marija Bistrica “Bistričko zvono”, Limena glazba, folklorna i tamburaška sekcija te Mali vokalni sastav KUD-a “Lovro Ježek” iz Marije Bistrice.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba