Dan općine Zlatar Bistrica

Župan Kolar: „Kad se nešto tako dobro radi, onda se to i vidi”

Objavljeno: 24.06.2016. mladenmandic

Zlatarbistričani uz Dan svoje župe sv. Ivana Krstitelja, danas proslavljaju i Dan općine. Obilježavanje je započelo u Lovrečanu gdje je župnik Ivan Kovačić blagoslovio Središnji križ za kojeg je općina dala 40 tisuća kuna te svetom misom u tamošnjoj kapeli sv. Lovre. Svečanu sjednicu otvorio je predsjednik Općinskog vijeća Darko Crnički, a nakon toga zlatarbistrički načelnik Žarko Miholić, osvrnuo se na rad u posljednjih sedam godina, otkako je postao načelnikom. Posebno je istakao kako je u zadnje tri godine otvoreno 1480 novih radnih mjesta, a s tri nove investicije koje im slijede, imat će više radnih mjesta nego radno sposobnog stanovništva, čime su dali i veliki doprinos smanjenju nezaposlenosti u Županiji. Dodao je i kako je u zadnjih sedam godina indeks razvijenosti porastao za 20 posto, sa 75 na 95 posto, kako je asfaltirano gotovo 95 posto općinskih cesta, a da građani nisu trebali participirati u asfaltiranju, imaju energetski učinkovitu javnu rasvjetu, a puno se ulaže i u najmlađe. Tako imaju najjeftiniji vrtić u Županiji koji će skoro biti još jeftiniji, besplatni prijevoz za sve, stipendiraju i 70 učenika i studenata, a uskoro će se potpisati ugovori i s njih još 30 puno, a 600 tisuća kuna iz svog proračuna koji iznosi oko sedam, osam milijuna kuna se izdvaja i na udruge s kojima se posebno ponose.

Ponosni na susjede

U ime zagorskih gradova i općina, Zlatarbistričanima je njihov dan čestitao zlatarski gradonačelnik Stanko Majdak, rekavši kako mu je čast i ponos imati tako uspješne susjede koji zapošljavaju i velik dio građana Zlatara. Župan Željko Kolar rekao je da kad se nešto tako dobro radi, da se to onda i vidi, a to se najbolje vidi na primjeru Zlatar Bistrice. Posebno je istakao kako je načelnik Žarko Miholić najbolji dokaz da kao pukovnik Hrvatske vojske, koji je bio i zapovjednik 103. zagorske brigade, osim velikog doprinosa u ratu i stvaranju Hrvatske, može jednako tako biti uspješan i u miru i dati doprinos razvoju društva, dodavši da su u svemu najvažniji ljudi.

Općinska priznanja

Na svečanosti su dodijeljena općinska priznanja. Plakete su primili Stjepan Mikulec, posthumno, kao dugogodišnji općinski vijećnik i vrijedni član zajednice za doprinos društvenom i kulturnom razvoju Zlatar Bistrice, Ivka Merkoci za doprinos kulturnom razvoju i očuvanju tradicijskih vrijednosti i kulturne baštine, te Ivica Bartolek, dugogodišnji član DVD – a Zlatar Bistrica, za požrtvovnost, humanost i doprinos zaštiti i spašavanju ljudskih života. Na svečanoj sjednici u programu su nastupili mališani Dječjeg vrtića „Naši dani” i OŠ Zlatar Bistrica. U 18 sati kod Župne crkve održat će se druženje mještana, uz glazbu, besplatni grah i bogatu ponudu zlatarbistričkih udruga, a navečer će se, već tradicionalno, zapaliti i Ivanjski krijes.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba