IKEA POVLAČI PROIZVOD

“Padaju niz stepenice, nekima je trebala i hitna medicinska pomoć”

Objavljeno: 23.06.2016. Alen Brodar

Robna kuća IKEA danas je objavila kako iz prodaje povlači zaštitnu ogradicu PATRULL, te poziva sve kupce koji ju imaju da je odmah prestanu koristiti te da ju vrate u robnu kuću, gdje će dobiti puni povrat novca, piše Jutarnji list.

Neočekivano se otvara

IKEA je zaprimila izvješća kupaca prema kojima se PATRULL zaštitna ogradica neočekivano otvorila, a djeca su pala niz stepenice. Prilikom pojedinih nezgoda djeci je bila potrebna medicinska pomoć. Iako je proizvod zadovoljio sve važeće sigurnosne standarde, naknadno provedena istraga nezavisnog instituta pokazala je kako mehanizam za zaključavanje nije pouzdan i predstavlja rizik za malu djecu.

– IKEA ima nultu stopu tolerancije prema bilo kakvoj opasnosti za sigurnost djece. Ljudima želimo ponuditi sigurne i zdrave proizvode, a za nas su djeca najvažniji ljudi na svijetu. Uvijek kada postoje indikacije o sigurnosnim problemima s bilo kojim od naših proizvoda, djelujemo. Za nas je neprihvatljivo da za vrijeme igre postoji rizik od ozljede i zato radi mjera predostrožnosti povlačimo sve PATRULL zaštitne ogradice – rekla je Maria Thörn, menadžerica poslovnog odjela Dječja IKEA.

Račun nije potreban

PATRULL zaštitna ogradica, PATRULL KLÄMMA i PATRULL FAST prodavale su se na svim IKEA tržištima. Račun za povrat novca nije potreban, a za više informacija možete kontaktirati IKEA-inu službu za kupce na broj 01/445-5444.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba