Pojačan nadzor Porezne uprave

Evo tko će se naći na udaru inspektora

Objavljeno: 23.06.2016. Jelena Jazbec

Porezna uprava najavila je kako će tijekom cijele ljetne sezone, kontinuirano, svakim danom od 0 do 24, nastaviti s provođenjem nadzornih aktivnosti s ciljem suzbijanja sive ekonomije, kako na Jadranu, tako i u unutrašnjosti zemlje.
Posebna pozornost bit će usmjerena na izdavanje računa kroz sustav fiskalizacije u ugostiteljskim objektima, trgovinama, prilikom iznajmljivanje i prijevoza, te na važnim događanjima, posebice festivalima, ali i u drugim uslužnim djelatnostima.
Osim procesa fiskalizacije, provodit će se nadzori naplate kod obveznika koji imaju evidentirane nepodmirene obveze javnih davanja.
– Obzirom da je Zakon o fiskalizaciji u prometu gotovinom stupio na snagu 1. siječnja 2013. godine, vrijeme prilagodbe odavno je prošlo, ali još uvijek određeni broj poreznih obveznika izbjegava evidentiranje prometa i plaćanje poreza na štetu svih građana Republike Hrvatske! Tim svojim postupcima takvi porezni obveznici potiču sivu ekonomiju i nelojalna su konkurencija urednim poreznim obveznicima – poručuju iz Porezne uprave.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba