Savez Alpe – Jadran

Regije će se povezivati kroz škole stranih jezika i razmjene učenika

Objavljeno: 21.06.2016. Jelena Jazbec

Predstavnici regija članica Saveza Alpe – Jadran okupili su se u Krapinsko – zagorskoj županiji na Susretu o cjeloživotnom obrazovanju, u organizaciji Županije, kao članice Saveza, i Zagorske razvojne agencije, koordinatora Tematske koordinacijske točke Cjeloživotno učenje (TCP LLL), koja okuplja sve zainteresirane za temu cjeloživotnog učenja.

Dva radna sastanka

Zamjenica župana Jasna Petek poželjela je dobrodošlicu gostima iz Austrije, Slovenije te Varaždinske i Karlovačke županije, izrazivši zadovoljstvo suradnjom kroz temu cjeloživotnog učenja te želju za razvijanjem što kvalitetnijih programa i projekata.
U sklopu dvaju radnih sastanaka, potpisan je Memorandum o suradnji među članicama te su predstavljena dva potencijalna regionalna projekta. Prvi projekt podrazumijeva održavanje škola lokalnih jezika članica Saveza u vrijeme praznika, u kojima bi polaznici učenjem jezika i lokalne kulture bolje upoznali regionalni identitet. Radi se o želji povezivanja društva u cjelini, a u projekt su uključeni Club Tre Popoli iz Klagenfurta, Talijanska zajednica i škola iz Pirana te Osnovna škola Stjepana Radića Brestovec Orehovički iz općine Bedekovčina.

Tematska konferencija

Drugi projekt pod nazivom BRI-ES odnosi se na povezivanje obrazovanja s gospodarstvom, a provodi ga Šolski center Škofja Loka iz Slovenije. Radi se o godišnjoj tematskoj konferenciji koja okuplja nastavnike i gospodarstvenike. U okviru tog projekta provode se razmjene učenika tehničkog i prirodoslovnog usmjerenja koji zajednički rade na praktičnim projektima, stoga se pozivaju zagorske srednje tehničke škole da se uključe u ovaj projekt. Za sve informacije mogu se javiti u Zagorsku razvojnu agenciju.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba