Gornja Stubica/Sveti Križ Začretje

Zagorje ovog vikenda domaćin državnog prvenstva u cestovnom biciklizmu

Objavljeno: 20.06.2016. mladenmandic

Krapinsko – zagorska županija, točnije Sveti Križ Začretje i Gornja Stubica kao glavni domaćin, ove će godine organizirati državno prvenstvo u cestovnom biciklizmu. Utrku organizira Biciklistički klub Perfa uz pomoć Općine Gornja Stubica i Turističke zajednice područja Donja Stubica i Gornja Stubica. Na prvenstvu će nastupiti najbolji hrvatski biciklisti poput Roberta Kišerlovskog i Kristijana Đuraseka, zatim naš olimpijac i pobjednik ovogodišnjeg izdanja utrke Tour of Croatia Matija Kvasina, te Radoslav Rogina.

Zagorski predstavnici

I od zagorskih biciklista se puno očekuje, posebice od Viktora Potočkog, koji će se boriti za titulu prvaka u kategoriji juniora. Prvenstvo će trajati tri dana, a započet će kronometrom koji će se u petak održati u Svetom Križu Začretju, na cesti Sveti Križ Začretje – Zabok. Start kronometra bit će u 14 sati za najmlađe bicikliste, koji će voziti dionicu od osam kilometara. Posljednji će startati seniori svoju dionicu od 24 kilometra. Nagrade najboljima podijelit će se u atriju dvorca Oršić u 18.30 sati. U subotu će na rasporedu biti cestovna utrka za kategorije veterana, koji će voziti 53 kilometra, sa startom u 9 sati. U 11 sati startat će najmlađi, u 13 sati mlađi kadeti i kadeti stazu dužine 22 kilometra, a u 12.45 sati startat će zadnja utrka mlađih juniora i žena u dužini od 68 kilometara. Proglašenje pobjednika bit će u atriju dvorca Oršić.

U nedjelju najjače kategorije

Start i cilj utrke bit će kod spomenika Matije Gupca, ispred dvorca Oršić, a krug utrke ići će preko Dobrih Zdenaca, Gusakovca, Selnice, na Dubovec i ponovo za Dobre Zdence. Zadnji krug biciklisti će se spuštati na Gornju Stubicu te slijedi završni uspon do dvorca Oršić. U nedjelju će startati dvije najjače kategorije, i to juniori u 9 sati sati, koji će voziti šest krugova, odnosno sto kilometara, a nakon njih će u 12 sati na 132 kilometra dugu stazu krenuti i seniori, koji će tako zahtjevni uspon na Dubovec trebati savladati osam puta.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba