Humanitarna akcija u Zaboku

Prodajom palačinki prikupljali novac za djecu s teškoćama u razvoju

Objavljeno: 20.06.2016. Jelena Jazbec

“100 palačinki za terapijsko plivanje i jahanje” naziv je humanitarne akcije koju je proteklog vikenda u atriju Zabočke tržnice organizirala Udruga fizioterapeuta i radnih terapeuta Zagorja. Sav novac prikupljen na vanjskom štandu Udruge namijenjen je korisnicima programa Halliwick terapijskog plivanja i hipoterapije.

Cjelodnevni program

Bila je organizirana i humanitarna tombola, u suradnji s Gubaševo Artom i Hotelom Matija Gubec, prodaja radova djece iz dječjeg vrtića Oroslavje i Veliko Trgovišće, cjelodnevna prodaja i crtanje karikatura te vožnja kočijom. U prigodnom programu nastupili su Društvo Naša djeca Bedekovčina, Dječja folklorna grupa FA “Žuna” Bedekovčina – Ftičeki, Bedekovčanske mažoretkinje, dječji vrtići iz Oroslavja i Velikog Trgovišća, Tomislav Goluban, vokalna skupina “Arete”, uz svog dirigenta Adama Mokos – Pazmana, te bend Mirela & Andy (100 % Acoustic). Također, u dječjem dijelu programa održano je druženje i kreativne radionice s korisnicima Halliwick terapijskog plivanja i hipoterapije.

Važnost civilnog sektora

Humanitarnoj akciji nazočila je zamjenica župana Jasna Petek.
– Civilni sektor, odnosno udruge, su te koje mogu organiziranjem različitih terapijskih postupaka pomoći da se većina potreba koju imaju djeca s poteškoćama u razvoju, ostvari. Stoga je vrlo važno da ih regionalna i lokalna samouprava podupiru u tome. Krapinsko – zagorska županija to čini, a pohvalila bih i sve zagorske gradove i općine koje to također rade – istaknula je Petek.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba