Još jedan veliki uspjeh

Olimpovci s 82 medalje pobjednici “Vodenog lava” u Varaždinskim Toplicama

Objavljeno: 20.06.2016. mladenmandic

Na šestom međunarodnom plivačkom mitingu “Vodeni lav”, koji je održan na 50 metarskom otvorenom olimpijskom bazenu Hotela Minerva u Varaždinskim Toplicama, plivači i plivačice “Olimpa” Termi Tuhelj okitili su se naslovom pobjednika. Na mitingu je nastupilo tristotinjak plivača i plivačica iz 15 hrvatskih i jednog slovenskog plivačkog kluba.

Četiri dobne kategorije

Plivačice i plivači su nastupili u četiri dobne kategorije, a tri prvoplasirana natjecatelja u individualnim disciplinama i štafetama bila su nagrađena medaljama. Pehar organizatora dodijeljen je najboljem plivačkom klubu u zbiru svih rezultata unutar deset najboljih. Ukupni pobjednik mitinga, Plivački klub “Olimp”, osvojio je 1952 boda ispred Zagrebačkog plivačkog kluba i Nevere iz Rijeke. Olimpovci su osvojili ukupno 82 odličja, od toga 31 zlato, 29 srebra i 22 bronce. U ekipi “Olimpa” bilo je 38 plivačica i plivača, od kojih se njih čak 23 upisalo među nositelje odličja u sve četiri dobne kategorije. Natjecanje je poslužilo stručnom stožeru kao generalna proba za predstojeće Regionalno prvenstvo Hrvatske u plivanju, koje će se početkom srpnja održati u Sisku.

Zlato i bronca za štafetu

Osvajači medalja za “Olimp” bili su Karlo Iljaš, Nikola Iveković, Tin Bogdanić, Magda Slovenec, Lana Halapir, Marta Vidas, Dora Vlašić, Ana Majsec, Vili Sivec, Lovro Futivić, Tesa Novak, Hana Sivec, Lara Lončarić, Patrik Erceg, Luka Žmegač, Petar Pavalić, Gašpar Futivić, Bruno Ricijaš, Mauro Šipek Glavač, Roko Damiani, Andrija Anić, Mia Hren i Jana Pavalić. Štafeta Olimpa 4 x 100 slobodno u sastavu Tesa Novak, Patrik Erceg, Mia Hren i Vili Sivec osvojila je zlatnu medalju, a brončanu štafeta u kojoj su plivali Hana Sivec, Luka Žmegač, Jana Pavalić i Lovro Futivić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba