Članovi DVD-a Poljana Sutlanska proslavili svoj 80. rođendan

Objavljeno: 19.06.2016. mladenmandic

DVD Poljana Sutlanska, jučer je mimohodom kroz Poljanu Sutlansku koju je predvodila Limena glazba “Karlo Lugarić” iz Desinića, te svečanom sjednicom, obilježila 80. godišnjicu svog postojanja. Predsjednik DVD-a Božo Matošec na svečanoj sjednici je istaknuo kako je na osnivanju DVD-a Poljana Sutlanska, prije 80 godina, bilo 30-ak članova.

Kuća, pa škola

Prvi predsjednik DVD-a bio je Antun Brundić i imali su tada spremište od 30-ak kvadrata u obiteljskoj kući. Današnji Vatrogasni dom nalazi su u zgradi stare škole koja je izgrađena još davne 1850. godine, i u kojoj se nastava odvijala sve do 1974. godine kada je Poljanu Sutlansku zadesio potres, pa se nastava za ovdašnje osnovnoškolce morala preseliti u Kumrovec. DVD „Poljana Sutlanska“ danas ima 50-ak članova, od kojih je 15 operativnih članova.

Čestitke DVD-u iz Poljane Sutlanske uputili su i mnogi vatrogasci iz cijelog Zagorja, susjedne Slovenije i Istre. Istarski DVD Ližnjan s DVD-om Poljana Sutlanska, potpisao je i povelju o bratimljenju dvaju vatrogasnih društava. Veliki vatrogasni jubilej članovima DVD-a Poljana Sutlanska, čestitali su i načelnik Zagorskih Sela Željko Kodrnja, predsjednik Vatrogasne zajednice Zagorskih Sela Josip Gočen, predsjednik zagorske VZ Ivica Glas, predstavnici slovenskih društava, a na kraju i zagorska dožupanica Jasna Petek.

Poseban dar

Uz 50-ak dobitnika priznanja, plaketa i zahvalnica vatrogascima i njihovim sponzorima, poseban dar, umjetničku sliku poznate slikarice iz Zagorja Ruskinje Larise Kralj s motivima dvorca Miljana, dobio je Dragutin Kamenski, vlasnik dvorca Miljana. On je naime DVD-u Poljana Sutlanska platio sve troškove postavljanja fasade na zgradu njihovog Vatrogasnog doma.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba