Mala škola recikliranja

Vetropack Straža otvorila vrata organiziranim grupama

Objavljeno: 17.06.2016. mladenmandic

Vetropack Straža iz Huma na Sutli, jedini proizvođač staklene ambalaže u Hrvatskoj, otvorila je vrata organiziranim grupama posjetilaca. Vrhunac sezone posjeta su svibanj i lipanj u vrijeme završnih izleta škola i fakulteta, od kojih mnogi već tradicionalno dolaze u Vetropack Stražu. Ljubazni domaćini su im nakon obilaska proizvodnog pogona odgovorili na sva postavljena pitanja.

– Veoma nas veseli da djeca u pravilu pokazuju veliko znanje o proizvodnji stakla i važnosti recikliranja, što znači da su se s nastavnicima pripremali za posjet tvornici stakla. A to je upravo i cilj – da u Vetropack Stražu dođe čim više posjetitelja, pogotovo školaraca, jer ovdje će naučiti zašto je staklo za ljude i prirodu najbolja ambalaža. Vidjet će i gdje staklena ambalaža započinje, ali i završava svoj životni vijek. S obzirom na nisku stopu recikliranja stakla u Hrvatskoj koja iznosit tek 50 posto, veoma je važno da upravo djecu školskog uzrasta naučimo kako pravilno zbrinuti staklenu, ali i svaku drugu ambalažu, odnosno da otpad trebaju odvajati već u svojim domovima – rekli su u Vetropack Straži.

Inače, sve škole zainteresirane za posjet Vetropack Straži, mogu se radi organizacije posjeta javiti u kadrovsku službu poduzeća.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba