Simulacija zrakoplovne nesreće

Uslijed kvara motora, tijekom slijetanja zapalio se zrakoplov koji je prevozio 20-ak putnika

Objavljeno: 17.06.2016. Jelena Jazbec

Prilikom održavanja aeromitinga na Krapinsko – zagorskom aerodromu u Zaboku, zrakoplovu koji je prevozio 20-ak posjetitelja tijekom slijetanja pokvario se motor, što je uzrokovalo zapaljenje čitavog zrakoplova. Osim ozlijeđenih i poginulih putnika, krhotine zrakoplova koje su letjele naokolo, ozlijedile su još desetak promatrača.
Scenarij je to vježbe masovne nesreće koju je danas na Krapinsko – zagorskom aerodromu organizirao zagorski Zavod za hitnu medicinu, u suradnji sa Zagorskom javnom vatrogasnom postrojbom iz Zaboka te DVD-om Gubaševo.

Dobra koordinacija

– Na taj način željeli smo pokazati način funkcioniranja i spremnost reagiranja u takvim situacijama, kao što je jedna takva velika nesreća, koja ne mora biti pad zrakoplova, već može biti nešto drugo. Mislim da smo pokazali jako dobru koordinaciju između vatrogasnih postrojbi i postrojbi hitne medicinske službe Zavoda. Sudjelovalo je preko 50 zaposlenika Zavoda, što znači gotovo svi oni koji nisu danas u službi, i jako sam zadovoljan rezultatom današnje vježbe – rekao je Krešimir Božić, ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu KZŽ.

Statisti – učenici

U ulozi unesrećenih bilo je 30-ak statista, učenica i učenika četvrtog razreda medicinskog smjera iz Srednje škole Pregrada, koji su svoju ulogu shvatili vrlo ozbiljno.
– Zadnji tjedan škole dobili smo kartice na kojima piše tko ima kakve ozlijede, da se znamo pripremiti, da znamo kako da to odglumimo – otkrila nam je Elena Štrok iz Krapine.
Kako kaže, ovo je za nju vrlo vrijedno iskustvo koje joj pokazuje realnu situaciju u kojoj bi se i ona mogla naći, s obzirom na odabir svoje profesije.
– Ja bih osobno željela raditi u hitnoj, i kada sam vidjela ovo danas, još sam se više zainteresirala za to – zaključila je.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba