Jasenka Auguštan Pentek: Zbog sigurnosti građana i prometnog krkljanca, još će neke ulice morati postati jednosmjerne

Objavljeno: 16.06.2016. mladenmandic

Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća bilo je i 11 stanovnika Riječke ulice u Zlataru. Oni su od Grada zatražili drugačije prometno rješenje za Riječku ulicu u kojoj žive. Naime, u okviru rekonstrukcije državne ceste D29, grade i dva kružna toka u središtu grada, a jedan od njih nalazi se i na početku Riječke ulice, koja bi prema projektnom rješenju trebala postati jednosmjerna, i to u smjeru prema zapadu, čemu se stanari protive. Rekli su kako nemaju ništa protiv da njihova ulica bude jednosmjerna, no protiv su toga da ulaz bude samo iz Sajmišne ulice i traže da se to promijeni. Stoga su zatražili sastanak s projektantom na samom terenu. Zamjenica zlatarskog gradonačelnika Jasenka Auguštan Pentek obećala im je da će pokušati dogovoriti sastanak za stanare na kojem će moći iznijeti svoje zahtjeve i prijedloge, no izrazila je i sumnju da će se nešto mijenjati, jer je struka odredila da je takvo prometno rješenje jedino moguće. Zbog toga je dogradonačelnica jučer bila i u Hrvatskim cestama.

Pismeno očitovanje

– Bila sam u Hrvatskim cestama i zatražila sam da nas se izvijesti je li moguće i kakvo drugo rješenje. Obećali su mi da će nam se u vezi s tim problemom pismeno očitovati u roku od nekoliko dana – rekla nam je Auguštan Pentek te pojasnila cijelu situaciju.
– Radi se o jednoj uskoj ulici koja je dosad bila dvosmjerna, a koja vodi prema zlatarskoj Srednjoj školi. Zbog sigurnosti 570 srednjoškolaca, znatno je bolje da ulice postane jednosmjerna, a u razgovoru s projektantom, rečeno mi je da je ulaz u ulicu sa Sajmišne jedino moguće rješenje, jer je to pitanje struke od kojeg će se teško odstupiti.

Javna rasprava

Osim Riječke ulice, u središtu Zlatara, još će neke ulice morati postati jednosmjerne.
– Zbog parkiranja vozila s jedne strane ceste, često u gradu nastaje prometni krkljanac, što ćemo nastojati izbjeći. Stoga i građani koji žive u tim ulicama moraju shvatiti da je i za njihovu sigurnost bolje da do svojih stanova i kuća naprave krug od nekoliko stotina metara. Uostalom, i drugi zagorski gradovi, poput Krapine, imaju također u središtu grada jednosmjerne ulice. Na jesen se kreće s izradom prometnog elaborata za kompletno područje Zlatara, pa pozivam sve građane da se uključe u javnu raspravu i da se na vrijeme o svemu informiraju – rekla je Auguštan Pentek.
U Hrvatskim cestama, zamjenica gradonačelnika razgovarala je i o sanaciji cesta, koje se koriste za potrebe gradilišta, nakon što se završe svi cestovni radovi u Zlataru.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba