Noxin obilježava 15. rođendan

“Naše se pjesme i danas u hrvatskom eteru vrte barem šest puta dnevno”

Objavljeno: 14.06.2016. mladenmandic

 

Ovogodišnje “Ljeto u dvorcu Oršić” u Gornjoj Stubici otvara se ove subote u 21 sat besplatnim koncertom, povodom 15 godina grupe Noxin i to u posebnoj izvedbi s Big bandom i gostima. Povodom njihovog jubileja, razgovarali smo s klavijaturistom i jednim od autora glazbe Robertom Kuščarom.

Predstavite nam ukratko bend.

Trenutno su članovi banda Sebastijan Fuštin, vokal i autor tekstova, Emil Gredičak, gitarist i autor glazbe i tekstova, Mladen Barbić, basist i prateći vokal, Vedran Medić, bubnjar i ja kao klavijaturist i autor glazbe. Na svečarskom koncertu kao gosti nastupit će i Darko Kopajtić, ex vocal i Tomislav Piljek, ex bubnjar. Specifično za ovaj bend je naša ustrajnost i predanost glazbi, unatoč tome što nitko nije profesionalni glazbenik. Noxin je dosad izdao dva studijska albuma u izdanju Kondorcomma i desetak singlova, od kojih je i podosta video spotova. Prepoznatljivi smo i po tome što smo prvi u ovom glazbenom izričaju cijeli album “Noxin & gosti” obilježili suradnjom s poznatim glazbenicima poput Ivanke Mazurkijević, Maje Posavec, Davorinom Bogovićem i Tomislav Golubanom, dok je drugi album “Almanah”, bio više samostalan iako je gost na jednoj pjesmi bio Željko Krušlin – Kruška. .

Što smatrate svojim najvećim uspjehom?

Svakako treba izdvojiti prvi singl ” Loše vijesti” koji je prema izvješću ZAMPA i dan danas vrlo često izvođen. Taj se singl probio do broja jedan mnogih radijskih postaja od Slavonije do Istre. Emitirale su ga sve stanice od Narodnog radija do Radija 101, što nije u Hrvatskoj baš čest slučaj. Nekoliko godina poslije, video spot “Da ljubav je” s dobitnicom Porina Majom Posavec probio se na prvo mjesto VIP music Top liste na HTV-u. Nastupali smo više puta i na Hrvatskom radiju i ostalim radijskom postajama i na HTV-u, od koji izdvajam čak dva nastupa u “Garaži”. Uspjeh je svakako i to da se prema ZAMP-u pjesme grupe Noxin i danas vrte oko šest, sedam puta na dan u hrvatskom eteru.

Gdje ste sve dosad nastupali?

Nastupili smo trodnevnom Mars moon festivalu u Slavonskom Brodu koji smo i otvorili upravo mi, zatim u Saxu, Pauku i Aquariusu, te Trgu bana Jelačića u Zagrebu. Sa našim prijateljima iz banda Kit Karson, imali smo i nekoliko nastupa u Osijeku, a svirali smo uglavnom po sjeverozapadnoj Hrvatskoj – Varaždinu, Čakovcu i naravno Zagorju. Posebno izdvajamo nastup povodom deset godina s gostima u Koncertnom studiju Zvonimir Bajsić na HRT-u uz direktan prijenos na Radiju Sljeme.

Tko su vaši prijatelji i fanovi?

Prijatelji banda nas upravo s našim fanovima i čine onim što jesmo. Njih ima podosta, a svi su nabrojani na www.noxinband.com, stranici koju su nam isto tako napravili dragi prijatelji Bojan Janjanin i Martina Ovčarić. Tomislav Dolenec, poznati fotograf i umjetnik, napravio nam je nekoliko video spotova, a isto tako je nekoliko spotova režirao Tomislav Pović, čiji je spot “Da ljubav je” bio broj jedan u Hrvatskoj. Izdvajamo i našu već sada neizbježnu puhačku sekciju pod ravnanjem Vladimira Profete uz aranžmane braće Mihovilić. Noxinu trubači znatno oboje zvuk i daju pjesmama jednu potpuno drugu dimenziju i zato smo im posebno zahvalni.

U subotu će uz Big band biti i još gostiju?

S nama će zasvirati naši dragi prijatelji J.R. August, Jurica Vugrek, Zvjezdan Levinger, Danijela Janjanin i dvoje bivših članova banda, a za odabir glazbe prije i nakon koncerta brinut će DJ K@Y. Posebno izdvajam da ćemo u subotu u 10.30 sati gostovati na Hrvatskom radiju 2 u emisiji “Trbuhozborci”. Koncert u atriju Dvorca Oršić kojeg snima i Hrvatski radio, počinje u 21 sat, a u slučaju kiše u potkrovlju. Specifično je i to da će za vrijeme koncerta biti organizirane i besplatne radionice za djecu zahvaljujući organizatoru Festivala Franji Ordaniću.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba