Specijalna bolnica Sv. Katarina

Janica Kostelić: Brza i efikasna reakcija na ozljedu presudna je za uspješan nastavak sportske karijere. Tu sigurnost sada dobivamo u Zaboku

Objavljeno: 14.06.2016. Alen Brodar

Specijalna bolnica za ortopediju, kirurgiju, neurologiju i fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Sv. Katarina postala je danas službena bolnica Hrvatskog olimpijskog odbora, što je bio povod konferenciji za novinare, koju su u bolnici na Bračku, održali predsjednik HOO-a Zlatko Mateša i predsjednik Upravnog vijeća bolnice Dragan Primorac na današnjoj konferenciji za novinare na Bračku. Specijalna bolnica obavljat će preglede i osigurati potrebnu dijagnostiku te bolničko i izvanbolničko liječenje za sportaše, korisnike olimpijskog programa HOO-a.

Brzi povratak

– Hrvatski olimpijski odbor kroz ovo osigurava vrhunsku zdravstvenu zaštitu naših sportašica i sportaša te uvjete ako, ne daj Bože, dođe do neke povrede ili druge situacije koja ugrožava njihovu karijeru. Sada znaju da će se kroz tretmane u Sv. Katarini biti sigurni i da će se što prije moći vratiti u borilište – rekao je predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša.
Zadovoljan potpisanim ugovorom je i predsjednik Upravnog vijeća bolnice Primorac.
– Mislim da je ovo jedan od najvećih iskoraka od samostalnosti hrvatske države, da konačno svi uključeni u hrvatski olimpijski program imaju potpunu skrb – dijagnostiku, operativne zahvate te dakako, ono što je najvažnije, rehabilitaciju na jednom mjestu – u europskom centru izvrsnosti, Specijalnoj bolnici Sv. Katarina – rekao je Primorac, na kojeg se nadovezala i proslavljena hrvatska olimpijka Janica Kostelić.

Svima isti tretman

– Nažalost, vrhunski sport ne ide “al pari” sa zdravljem i upravo smo zato ovdje u Sv. Katarini, bolnici koja pruža odličnu zdravstvenu uslugu, ne samo vrhunskim sportašima, već i svim građanima koji dođu ovdje. Svi imaju isti tretman i mislim da je to ono najvažnije. Sportaši su na neki način, budući da imamo puno povreda, ambasadori takvih zdravstvenih ustanova. Mi smo dokaz da je stručna pomoć najvažnija te da je brza i efikasna reakcija na neki problem katkad i presudna za uspješan nastavak sportske karijere – zaključila je Janica.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba