22. zagorska smotra zborova

Najbolji mješoviti zbor “Kaj” iz Zlatar Bistrice, predložen za Državnu smotru u Rovinju

Objavljeno: 13.06.2016. mladenmandic

U prostorima OŠ Ksavera Šandora Gjalskog u Zaboku, u organizaciji zagorske Zajednice amaterskih kulturno – umjetničkih udruga, održana je 22. Smotra pjevačkih zborova Krapinsko – zagorske županije. U natjecateljskom i revijalnom programu sudjelovalo je šest zborova, među kojima se najboljim pokazao Mješoviti pjevački zbor “Kaj” iz Zlatar Bistrice, koji će pod vodstvom svoje dirigentice Irene Kušec Kovinčić predstavljati Krapinsko – zagorsku županiju na ovogodišnjoj državnoj smotri zborova u Rovinju.
Publiku su, uz pobjednike, svojim izvedbama oduševili i zborovi KUD-a “Ilirci” iz Krapine, KUD-a “Rikard Jorgovanić” iz Huma na Sutli, KUD-a “Sloboda” iz Oroslavja, KUD-a “Naša lipa” iz Tuhlja te Pjevački zbor iz Kraljevca na Sutli. Nastupe zborova je pratio i ocjenjivao naš poznati dirigent Luka Vukšić. Smotru zagorskih zborova otvorila je zamjenica župana za društvene djelatnosti Jasna Petek, koja je svim sudionicima zaželjela uspješan nastup u kojem će pokazati najbolje od brojnih izvedbi koje su uvježbavali i izvodili tijekom cijele godine.
Tijekom proteklih 20-ak godina, na Županijskoj smotri zborova predstavilo se oko 190 pjevačkih zborova, s približno 600 skladbi i ukupno pet tisuća pjevača.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba