Svetište Majke Božje Bistričke

Odlazi Zlatko Koren, novi rektor bit će Domagoj Matošević

Objavljeno: 11.06.2016. mladenmandic

Novi rektor Svetišta Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici, bit će Domagoj Matošević. Novi rektor sa svojom službom bi trebao početi u listopadu ili studenom ove godine, no u Mariju Bistricu doći će već oko blagdana Velike Gospe, kako bi ga stari rektor Zlatko Koren pripremio za novi posao. Kamo će na službu otići sadašnji rektor Zlatko Koren, još uvijek nam nije poznato. Rekao nam je kako u ovom trenutku još uvijek ne može javno govoriti o tome, a više detalja moći ćemo saznati kada se objavi Dekret zagrebačkog nadbiskupa Josipa Bozanića.

Redovne smjene

– Očekujem kako će nam u marijabistričko Svetište, Dekret doći najkasnije u roku od mjesec dana i tek tada ću vam na sva vaša pitanja moći i odgovoriti, ponajprije o tome kuda ću ja poći kao svećenik na dalju službu. Ovakve smjene redovno se događaju u našoj Crkvi i mislim da bi više vremena i prostora trebalo dati onima koji dolaze, nego meni, i onima koji odlaze. U ovom trenutku, iskreno vam kažem, to zaista još uvijek ne znam, pričekajmo mjesec dana i sve ću vam reći – objasnio je još uvijek aktualni rektor marijabistričko Svetišta Majke Božje Bistričke Zlatko Koren.

Bio aktivni rukometaš

Novi rektor Domagoj Matošević (39), rodom iz srednje Bosne, dosad je bio direktor Dječačkog sjemeništa u Zagrebu i rektor Međubiskupijskog sjemeništa na Šalati. Djetinjstvo je proveo u zagrebačkom naselju Trnje gdje je i završio osnovnu školu, nakon toga upisao je ugostiteljsko – turističku srednju školu koju je završio 1996. godine, a iste je godine, kao laik, upisao studij teologije na zagrebačkom Katoličkom bogoslovnom fakultetu. U vrijeme osnovne škole igrao je rukomet, a s intenzivnim je treninzima nastavio i u srednjoj školi. Tada je želio biti vrhunski sportaš i profesionalno se baviti rukometom. Igrao je u rukometnim klubovima “Zagreb – Badel”, “Medveščak” i “Industrogradnja”.

Domagoj Matošević magistrirao je 2007. godine s temom “Uloga animatora u pastoralu obitelji”. Od 2007. do 2011. godine, obavljao je službu Povjerenika za pastoral mladih u Zagrebačkoj nadbiskupiji, a od 2011. godine, službu rektora Međubiskupijskog sjemeništa u Zagrebu. Kaže da se kroz svoj dosadašnji svećenički rad najviše ostvario upravo kroz pastoral mladih.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba