Cure iz centra

“Zbog upečatljivosti i provokativnosti, u počecima smo nastupale pod nazivom CICE”

Objavljeno: 08.06.2016. Jelena Jazbec

One su mlade, strastvene obožavateljice tamburaške glazbe, koje su svojim glazbenim talentom, glasom, ali i stasom, već osvojile brojne obožavatelje diljem kontinentalne Hrvatske, pa tako i Zagorce. Sudeći prema njihovoj ambicioznosti te uspjesima koje nižu, ali i sve većoj popularizaciji tamburaške glazbe, čeka ih svjetla budućnost na hrvatskoj glazbenoj sceni.
Cure iz centra za Zagorje International otkrile su svoje planove za budućnost, kako se nose s muškim obožavateljima i zašto su se proslavile pod akronimom CICE.

Kulturno – umjetničko društvo

Ovaj tamburaški sastav čine Ana, Marina, Lucija, Ema i Monika. Sve su one iz Koprivnice, osim Eme, koja dolazi iz Križevaca. Lucija i Monika su studentice, Ana je ekonomistica, Marina odgajateljica, a Ema prehrambena inženjerka, pa uz glazbu, rade i u struci.
Ana i Marina odmalena su se bavile plesom u kulturno – umjetničkom društvu, te su od malih nogu bile vezane uz tamburašku glazbu. 2008. godine odlučile su naučiti svirati tambure, bez pohađanja glazbene škole, kako bi zadivile dečke koji su im se sviđali.
– Nakon što je zezancija dobro prošla, odlučile smo pozvati još tri djevojke, kako bi oformile cijeli sastav. Od tada do danas, kroz sastav je prošlo osam djevojaka – otkrivaju.
Na pitanje ima li nesuglasica među njima, odgovaraju kako ih ima povremeno, ali su s godinama naučile da se ne treba zamarati oko svake sitnice ili različitog mišljenja.
I glazbeni ukusi im se privatno razlikuju, što pripisuju razlici u godinama, s obzirom na to da najmlađa članica ima 22, a najstarija 34 godine. No, kako same kažu, tamburaška glazba posebno im je prirasla srcu i to je ono što ih spaja i veseli. Iznimno su zadovoljne smjerom kojim je krenula njihova glazbena priča, a posebno su ponosne na činjenicu da su za svoj uspjeh zaslužne same.
– Sve što smo do sada napravile, napravile smo same, odnosno bez menadžera ili nekoga tko nas gura. Možda su nam se neka vrata lakše otvorila jer smo djevojke, ali ne bismo mogle reći da nam je puno lakše samo zato jer smo cure. U puno situacija nas poistovjećuju s muškim kolegama – kažu cure te ističu kako se dobro snalaze u poslu kojim još uvijek dominiraju muškarci. Sa svojim muškim kolegama do sada nisu imale neugodnih iskustava.

Spot, album i duet

Iza njih je deset singlova, a u planu im je izdavanje albuma, što bi željele realizirati do kraja godine. U Hrvatskom zagorju nastupile su nekoliko puta, a sa sobom su u Koprivnicu ponijele samo lijepe uspomene.
– Naravno da nam se sviđa. Ljudi su srdačni i veseli. Radujemo se svakom pozivu u ovaj kraj – ističu.
Prateći statistiku na svojoj facebook stranici, otkrile su kako ipak imaju više muških, nego ženskih fanova, iako ističu kako se na njihovim koncertima podjednako dobro zabavljaju i jedni i drugi. Upravo s ciljem privlačenja pažnje publike, prisjećaju se, u počecima su nastupale pod nazivom CICE.
– Prvobitno ime sastava nastalo je iz puke zezancije, kad smo tek počinjale svirati, odnosno kada smo učile svirati. Bilo je kratko i pamtljivo, upečatljivo i provokativno, te smo se odmah složile da će to biti ime sastava – našeg sastava za zezanciju. Ali polako, kako smo počele ozbiljnije svirati, zaključile smo da ne možemo koristiti to ime baš za svaku prigodu te smo krenule osmišljavati ime koje će biti prikladno za neke ozbiljnije nastupe, a opet sadržavati akronim CICE. Tako je zapravo nastao naziv Cure Iz CEntra – govore sa smiješkom.
U budućnosti bi, osim albuma i spota, željele snimiti duet s Najboljim hrvatskim tamburašima i Hankom Paldum. Od Zagoraca, smatraju da bi najzabavnije bilo snimiti pjesmu s Kavalirima. U pripremi već imaju jedan duet, s poznatim licem kajkavske scene, čiji nam identitet još nisu željele otkriti.
No, zato su najavile gdje ih u Zagorju ubrzo možemo gledati i slušati.
– 18. lipnja sviramo u Bedekovčini, pa pozivamo sve koji su u blizini da navrate i zabave se s nama.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba