Sin generala opet u zatvoru

Mario Korade, tek što je izašao iz Remetinca, opet u lokalu napao curu

Objavljeno: 08.06.2016. mladenmandic

Mario Korade, sin petorostrukog ubojice pokojnog generala Ivana Korade, samo dva tjedna nakon što je izašao na slobodu, ponovno je uhićen i smješten u Remetinec. Korade je, naime, prije dva tjedna pušten iz istražnog zatvora, koji mu je bio određen u predmetu u kojem je optužen zbog iznude i prijetnji, a istražni zatvor mu je, prema odluci zagrebačkog Općinskog kaznenog suda, zamijenjen blažom mjerom, odnosno izrečena mu je mjera zabrane približavanja oštećenima u krugu od 500 metara.

Držao se mjera opreza deset dana

Kako piše Večernji list, Korade se mjere opreza držao samo desetak dana, a onda je prošloga tjedna u četvrtak opet napravio incident u jednom lokalu u Zlataru. Žrtva je ovoga puta navodno bila njegova djevojka, a intervenirala je i policija te je protiv njega podnesena i kaznena prijava. Iako ne direktno, incident ga je ponovno stajao slobode jer je zbog ove intervencije utvrđeno kako je prekršio mjeru opreza koju mu je izrekao sud. Naime, lokal u kojem je napravio incident nalazi se 200 metara od mjesta prebivališta oštećenika.

U ožujku napao dvije djevojke

Izvanraspravno vijeće Općinskog kaznenog suda sastalo se odmah idućeg dana te je Koradi u petak ponovo određen istražni zatvor.
Ovo je drugi put da je policija morala intervenirati protiv Marija Korade nakon ukidanja istražnog zatvora. Potkraj ožujka, Korade je tijekom kratkotrajnog boravka na slobodi u Borovju u Zagrebu, vidno pijan napao dvije djevojke metalnom šipkom, a u njihovu obranu stao je jedan mladić koji je Koradu pretukao.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba