Glazbena ograda

Na spomeniku “Lijepoj našoj”, svatko će si sam moći odsvirati taktove “Lijepe naše”

Objavljeno: 07.06.2016. mladenmandic

Krapinsko – zagorska županija i Grad Klanjec, pod pokroviteljstvom Hrvatskog sabora, u četvrtak će obilježiti 220. obljetnicu rođenja Antuna Mihanovića, tvorca hrvatske himne “Lijepe naše”. U vezi s tim, svečano će biti otvorena i Glazbena ograda koja će svakom posjetitelju spomeničkog kompleksa u Zelenjaku pružiti priliku da odsvira prve taktove hrvatske himne “Lijepa naša domovina”.

35 metalnih cijevi

Kako su nam rekli u Krapinsko – zagorskoj županiji, koja financira ovaj projekt, Glazbena ograda se sastoji od 35 metalnih cijevi koje će, ako će se s batićem koji će biti postavljen kraj spomenika, udarati redom s lijeva na desno, moći odsvirati prvi taktovi “Lijepe naše”. Autor projekta je Luka Veverec iz oroslavskog Parka znanosti.

Svečani program

U četvrtak u 16.30 sati bit će polaganje vijenaca ispred spomenika Lijepoj našoj u Zelenjaku, u 17 sati otvaranje Glazbene ograde, u 17.30 sati polaganje vijenaca na grob Antuna Mihanovića u Spomen parku Klanjec, a od 18 do 19 sati, održat će se i Svečana akademija u povodu obilježavanja 220. obljetnice Mihanovićeva rođenja i to u Velikoj dvorani Grada Klanjca.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba