Međunarodno natjecanje

“Zlatnu lipu Tuhlja” osvojio slovenski ženski zbor “Carmen manet” iz Kranja

Objavljeno: 06.06.2016. mladenmandic

Grand prix “Zlatna lipa Tuhlja” na Međunarodnom sedmom natjecanju pjevačkih zborova u Tuheljskim Toplicama, osvojio je slovenski ženski zbor „Carmen manet“ iz Kranja, pod umjetničkim vodstvom dirigenta Primoža Kerštanja.

U natpjevavanju je sudjelovalo pet najboljih zborova koji su osvojili Zlatne plakete – Mješoviti hor “Una”, Novi Grad iz Bosne i Hercegovine, Pjevački zbor “Josip Štolcer Slavenski” iz Čakovca, te tri slovenska zbora – Mešani pevski zbor “Gorenje” iz Velenja, Mešani pevski zbor “Obalca” iz Kopra i “Carmen manet” iz Kranja.

Posebne nagrade dodijeljene su Goranu Vuleti iz zbora “Una”, Novi Grad iz BIH-a, za pokazanu izrazitu muzikalnost, Senki Bašek – Šamec iz Zbora “Josip Štolcer Slavenski” iz Čakovca, za najbolju izvedbu skladbe hrvatskog skladatelja “Čardaš” Emila Cossetta te Špeli Kasesnik iz Pjevačkog zbora “Gorenje” iz Velenja kao najboljoj dirigentici ovogodišnje “Zlatne lipe Tuhlja”. Mješoviti pjevački zbor KUD-a “Naša lipa” Tuhelj je nastupio revijalno na otvorenju natjecanja.

U dosadašnjih sedam godina, na “Zlatnoj lipi Tuhlja” nastupio je 61 zbor iz Hrvatske, Njemačke, Slovenije i Bosne i Hercegovine. Posebnost ovog natjecanja je i ideja organizatora da se dirigentima svih zborova na početku natjecanja predaju zlatne medalje za promicanje kulture zborskog pjevanja, za doprinos razvoju kulturnog turizma u općini Tuhelj i Krapinsko – zagorske županije, čime će postati i ambasadori Županije i općine Tuhelj u Europi.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba