Veliki jubilej

OŠ “Lijepa naša” iz Tuhlja proslavila svoj 180. rođendan

Objavljeno: 06.06.2016. mladenmandic

Osnovna škola “Lijepa naša” iz Tuhlja, obilježila je svečanom proslavom 180. godišnjicu školstva u tuheljskom kraju i Dan škole. Jubilej su čestitali župan Krapinsko – zagorske županije Željko Kolar, zamjenik načelnika općine Tuhelj Mladen Hercigonja, velečasni Dragutin Šengula, gosti iz OŠ Tržišče iz Slovenije, te nekadašnji i sadašnji djelatnici škole roditelji i učenici.

Na svečanoj priredbi svi su se prisjetili prošlih vremena, ali i predstavili tuheljsku školu danas. Prikazan je isječak iz dokumentarnog filma “Školske kronike” koji je 2011. godine snimljen kao rezultat projekta rada s učenicima, scenarista i redatelja Davora Žažara, te snimatelja Božidara Horvata. Svečani program u kojem se isprepletala prošlost i sadašnjost, pripremili su učenici i učitelji škole. U dvorani gdje se odvijala svečanost, učitelji i učenici postavili su i izložbu učeničkih radova koji su stvarani ove godine. Gosti su mogli zaviriti u kutak prošlosti, kupiti poneki likovni uradak i dati doprinos ovogodišnjem projektu “Veseli školski hodnici”. Škola je tiskala i časopis “Iskricu” koji je posvećen ovoj obljetnici.

Ravnateljica škole Snježana Romić podijelila je i nagrade učenicima koji su svojim radom ove školske godine postigle uspjehe, a najboljim učenikom generacije koja završava osmi razred, proglašen je Edo Kruneš Kunšt.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba