Tuheljske Toplice

Sedmi međunarodni susret pjevačkih zborova okupio 24 zbora i 850 zborskih pjevača

Objavljeno: 04.06.2016. mladenmandic

U Kongresnom centru Hotela Well u Tuheljskim Toplicama, održava se Sedmi Međunarodni susret pjevačkih zborova “Zlatna lipa Tuhelj 2016.” u organizaciji KUD-a “Naša lipa” Tuhelj, Turističke zajednice općine Tuhelj i Termi Tuhelj iz Tuheljskih Toplica.

Ovogodišnji Međunarodni susret okupio je čak 24 zbora, 13 iz Hrvatske, osam iz Slovenije i tri iz BiH. Ukupno je na Smotri sudjelovalo više oko 850 zborskih pjevača. Samo najavljeni 25. zbor iz Tuzle nije mogao, doći jer nisu imali novca za autobusni prijevoz.

Respektabilna brojka

Na otvorenju manifestacije u ime domaćina KUD-a “Naša lipa” iz Tuhlja, Armando Slaviček rekao je kako se osjeća ponosno jer nakon što su okupili, pet – šest zborova prije šest godina danas su došli do respektabilne brojke od 24 zbora.
– Nadam se da ćete svi vi koji ste se danas okupili u Zagorju postati i svojevrsni promotori zagorskog turizma – rekao je Slaviček.
U ime domaćina manifestacije, sve su pozdravili i Tomislav Novak u ime Termi Tuhelj te Mladen Hercigonja, zamjenik općinskog načelnika Tuhlja.
Zagorski župan Željko Kolar koji je otvorio Susret pjevačkih zborova, rekao je kako je ponosan na ovu prekrasnu sliku svih zboraša u Tuheljskim Toplicama, koja ga podsjeća na to kao da je već počelo Europsko prvenstvo u nogometu.

Ljepote Zagorja

– Na tako malom prostoru kao što je Zagorje, imamo toliko dvoraca i crkvica kao nitko u Europi i drago mi je da ste ovdje u Zagorju naši gosti i da ćete svima ostalima pričati o ljepotama Zagorja. Krapinsko – zagorska županija podržava ovu manifestaciju i uz čestitke pobjedniku, želim vam da se ugodno provedete u Zagorju – rekao je zagorski župan Željko Kolar.
Proglašenje najboljeg od 24 zbora i dobitnika Grand prixa Zlatne lipe Tuhlja očekuje se nakon natpjevavanje, negdje oko 20 sati. U strogom Ocjenjivačkom sudu su predsjednik žirija Josip Jerković te članovi Zdravko Šljivac i Luka Vukšić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba