Zagorski klopotec

Godinu dana prije izbora: Zagorski političari sretno vam bilo!

Objavljeno: 04.06.2016. mladenmandic

Za manje od godinu dana, pred nama su novi lokalni izbori za gradske, općinske i županijske vijećnike. Župan Željko Kolar posljednjih je dana u velikoj “političkoj ofenzivi” kako bi sačuvao još jedan mandat zagorskog župana. Nema mjesta u Zagorju gdje ga nema. Na otvorenju ovog, pa na proglašenju onog, pa na obilježavanju nečega trećeg, pa na godišnjici nečeg četvrtog, pa na promociji nečeg petog. Mislim da je po svojoj energiji, upornosti i entuzijazmu, nadmašio i samog svog prijatelja, zagorskog zeta iz Črešnjevca kraj Tuheljskih Toplica, zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića. Za njim ne zaostaje ni prvi čelnik oporbe HDZ-ov Žarko Tušek koji se, od kad je postao saborski zastupnik, također razmilio „po dolu i gaju, po zagorskom kraju“. No, za razliku od župana, ipak ga u putešestvijama po Zagorju, sprječavaju obaveze u Hrvatskom državnom saboru. Glas naše druge saborske zastupnice, samozatajne Marije Puh iz HNS-a, ipak je za sada još uvijek nekako premekan. Valjda su još uvijek godine i političko neiskustvo ti koji je još sprječavaju da u Saboru, ali posebice po skupovima u Zagorju gdje se pojavljuje, jasnije za govornicom ne definira svoje, ali i stavove svoje stranke. Za razliku od Marije Puh, treći zagorski zastupnik u Saboru, laburist Tomislav Končevski “dao je gas” u političkom angažmanu,pogotovo u posljednjih nekoliko mjeseci. Od anonimnog zagorskog političara, postao je sve traženija faca i na nacionalnim televizijama.

A za razliku od njega, četvrtoj zagorskoj saborskoj zvjezdici, bivšem ministru prometa, Zabočaninu Siniši Hajdašu Dončiću, u posljednje vrijeme kao da se izgubio svaki trag. Gotovo nigdje se u svojoj izbornoj bazi ne pojavljuje, nigdje ga nema, o ničem ništa ne zbori, kao da mu se izgubio svaki trag. Možda negdje u tišini doma svoga, ipak priprema veliki povratak, barem na čelo zagorske političke scene, kad mu je to već posljednjim izborima, onemogućeno ono na nacionalnoj. I na kraju tu je i važna stranka iz sadašnje vladajuće koalicije u Županiji – HSS. Jedna (V)lasta ne čini proljeće, no hoće li sunčanije proljeće HSS-u s Krešom Beljakom i novim zagorskim vodstvom HSS-a koje će se uskoro izabrati, osvanuti početkom iduće godine, tek će se vidjeti.

Surova politička borba za fotelje počela je već godinu dana prije izbora, pa u ime svih žitelja Krapinsko – zagorske županije, sretno im i “berićetno” bilo!

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba