Žarko Miholić

“Zagorju ne trebaju političke podjele, premali smo da bi se dijelili”

Objavljeno: 02.06.2016. mladenmandic

Nakon Radimira Čačića koji je o tome govorio u Saboru, na kriterije raspodjele novca Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije po stranačkom ključu, oglasio se i predsjednik zagorskih Reformista, zlatarbistrički općinski načelnik Žarko Miholić.

Komedija, tragedija i farsa

– Način raspodjele novca gradovima i općinama po stranačkom ključu od strane Ministarstva, na granici je komedije i tragedije, a u ovom slučaju radi se i o farsi. Raspodjela novca od strane Ministarstva radi se na način „uzmi iz proračuna i daj svojima“. Kad razgovaramo o novcu potrebni su pošteniji i uravnoteženi kriteriji za pomoć svima. Za ravnomjeran razvoj, raspodjela novca ne može se temeljiti na političkoj pripadnosti strankama, već na podršci kvalitetnim projektima. U Zagorju postoje općine i gradovi koji imaju kvalitetne projekte na kojima rade ljudi koji znaju i žele, koji razvijaju svoju sredinu u kojoj žive i treba ih podržati. Reformska politika je ona koja će promjenama donijeti bolje sutra svima, ne politika oduzimanja i kažnjavanja, već politika ravnomjernog razvoja. Maknimo se više od podjela i stranačkih boja, ne dozvolimo da nas mostovima vode u provalije i da gradimo mostove koji ne vode nigdje. Zagorju ne trebaju političke podjele, premali smo da bismo se dijelili. Treba nam zajedništvo, pametne odluke od kojih će svi imati koristi.

Zagorje ili vlastiti interesi?

Kao načelnik uspješne općine s potencijalom, imam pravo i obavezu prozvati i pozvati zagorske političare da se zapitaju što i za koga rade, da li nam je bitno Zagorje ili vlastiti interesi, da li je bitna budućnost nas, naših mladih i naše djece ili su nam bitne stranačke podjele. Javni novac je novac svih nas, a daje se samo odabranima. Da li je to reforma koju narod želi i reforma koja nam je potrebna. Ne, to nije reforma gospodo političari! Ni jedna politika to nema pravo raditi, jer ne donosi bolje sutra nikome od nas – napisao je u svom otvorenom pismu čelnik zagorskih Reformista Žarko Miholić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba