Marija Bistrica

Više od dvije tisuće vatrogasaca na 17. vatrogasnom hodočašću

Objavljeno: 30.05.2016. mladenmandic

Pater Niko Bilić pred više od dvije tisuće vatrogasaca iz cijele Hrvatske predvodio je misno slavlje na 17. hodočašću hrvatskih vatrogasaca u Svetište Majke Božje Bistričke. Svim vatrogascima dobrodošlicu u Mariju Bistricu uputio je zagorski župan Željko Kolar.

Način života

– Na svojem putu prema Mariji Bistrici, prošli ste kraj mnogih zagorskih kuća, ali vjerojatno kraj niti jedne u kojoj netko od članova obitelji u 140 godina zagorske vatrogasne tradicije nije bio vatrogasac. Vatrogastvo je u Zagorju način života i mi se ponosimo našim vatrogascima – rekao je župan Kolar.
Prisutnim vatrogascima obratio se i predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice i potpredsjednik Hrvatskog sabora Ante Sanader, župan Šibensko – kninske županije Goran Pauk i načelnik Marije Bistrice Josip Milički.

Uvaženi gosti

Na hodočašću su bili i načelnik Hrvatske vatrogasne zajednice Željko Popović, počasni predsjednici HVZ Franjo Gregurić i Teodor Friščić, ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje Jadran Perinić i glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković, predsjednik Općinskog vijeća Marije Bistrice Teodor Švaljek, predsjednik i zapovjednik zagorske VZ Ivica Glas i Marijan Lovrenčić, rektor Svetišta Majke Božje Bistričke Zlatko Koren i mnogi drugi.

Najnovije po kategorijama

VIDEO: “Sigurno za mališane, sigurno za Zemlju: Etherealov tekstil beskompromisne je kvalitete, upravo zbog ljubavi utkane u njega”

PREPOZNALE IH I MAME I BEBE, ALI BANKE NE: Ethereal, jedinstvena tvrtka iz Zagorja, protiv nepotrebnog gomilanja tekstila bori se Crowdfunding kampanjom u cilju bolje budućnosti djece - pomozite im u plemenitoj misiji

VIDEO: “Sigurno za mališane, sigurno za Zemlju: Etherealov tekstil beskompromisne je kvalitete, upravo zbog ljubavi utkane u njega”

Objavljeno: 22.06.2024. zagorjeinternational

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba