ZAGORSKI AERODROM

Očevidac nesreće: Jedan avion je sletio, a drugi za njim se odbio od tla, zarotirao, pao u žbunje i zapalio

Objavljeno: 26.05.2016. Alen Brodar

– Jedan je avion sletio, dok je drugi probao, no odbio se od tla, zaokrenuo se za 180 stupnjeva, nagnuo i pao u žbunje, gdje se i zapalio. Jedan dečko koji je bio u prvom avionu trčao je dolje, ali ne znam kako se dalje odvijalo. Netko je odmah dojavio Hitnoj i vatrogascima, rekao nam je očevidac, Goran Kovačević iz Zaboka, koji je s obitelji šetao uz aerodrom u Gubaševom gdje se nešto iza 17 sati srušio ultra laki sportski avion. U nesreći su dvije muške osobe zadobile lakše tjelesne ozljede te su odvezene u Opću bolnicu Zabok.

Imali što vidjeti

– Vidjeli smo da slijeću avioni pa smo htjeli vidjeti izbliza. I eto, imali smo što vidjeti – zaključio je Kovačević.
Na aerodrom je došao i zabočki gradonačelnik Ivan Hanžek, kao i direktorica Krapinsko – zagorskog aerodroma Sandra Mičin.
– Došla sam na mjesto nesreće oko 17.45 sati. Avion se srušio 15-ak minuta prije, izvan piste, na zemljište do aerodroma, koji je, važno je reći, bio zatvoren i nije bio u upotrebi, što se moglo u Kontroli leta i provjeriti. Nisu se ni najavili, što su dužni napraviti i tako nisu smjeli sletjeti. Ne znamo tko je bio, ali imam informaciju da su dvojica putnika završila u zabočkoj Općoj bolnici s lakšim ozljedama – rekla nam je direktorica Krapinsko – zagorskog aerodroma Sandra Mičin dok su se još čekali istražitelji iz Agencije za istraživanje zrakoplovnih nesreća.

Neregistriran avion?

Neslužbeno doznajemo da je dvojac iz aviona, koji je bio najvjerojatnije neregistriran, iz Bjelovara. No, što god istražitelji Agencije utvrdili kao uzrok nesreće, činjenica je da je dvojac iz aviona bio vrlo sretan i da su prošli s lakšim ozljedama u nesreći koja je zbog neodgovornosti mogla završiti s mnogo težim posljedicama.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba