ČESTITKE KOLEGAMA!

Legendarni krapinski radio, RHZK danas slavi 49. rođendan

Objavljeno: 26.05.2016. Alen Brodar

Radio Hrvatsko zagorje Krapina oglasio po prvi puta prije 49 godina, i to točno u podne. Bio je to 25. svibnja 1967. godine, kada se iz studija na Starom gradu eterom začuo glas Koime Balić -Cerovečki, koja je uz Božidara Hitreca bila prva spikerica Radija.

Danas program ove komercijalne radio postaje osmišljava osam djelatnika i desetak suradnika. Tijekom današnjeg programa, Radio su posjetili i neki njegovi bivši djelatnici koji su se sa osmijehom na licu prisjetili razdoblja svog rada u ovoj najstarijoj zagorskoj Radio postaji.

– Uz iskrene čestitke na gotovo pola stoljeća dugoj tradiciji, svi naši bivši suradnici složili su se u jednome-kada ti radio valovi uđu pod kožu, više ne izlaze. RHZK danas emitira 24 sata dnevno, na pet frekvencija – Strahinjčica za središnji dio Županije (91,5 MHz), Videž Hum na Sutli (97,9 MHz), Cesargrad Klanjec (99,2 MHz), Smudekov breg Krapinske Toplice (102,2 MHz) i Krapina 104,9 MHz. Također, uslugom radio streaminga signal je prenijet na Internet www.rhzk.hr, te je slušanje postaje tako moguće u cijelom svijetu – ističu na RHZK, dodajući da su već 20 godina organizatori zagorskog glazbenog festivala “Krijesnica”, koji je do sada iznjedrio više od 700 novih autorskih skladbi, koje glazbenom formom, izvedbom i jezičnim iskazom smjeraju na očuvanje kajkavskog dijalekta i kulturnog identiteta sjeverozapadne Hrvatske.

Koncert – uspješnice Krijesnice dio je ovogodišnjeg rođendanskog programa, a održat će se 31. svibnja u festivalskoj dvorani u Krapini.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba