Regulacija potoka Ravninšćice

Većina mještana – vlasnika zemljišta dalo suglasnost za početak radova. Koji to ne žele, bit će izvlašteni

Objavljeno: 24.05.2016. Alen Brodar

U prostorijama Osnovne škole Đurmanec održan je sastanak sa zainteresiranim mještanima radi dogovora oko rješavanja imovinsko – pravnih odnosa, za potrebe regulacije potoka Ravninšćica. Na sastanku su bili predstavnici ovlaštene geodetske kuće „DAGOR“ d.o.o, predstavnici Općine, na čelu sa načelnikom Damirom Beloševićem, a okupilo se 45 zainteresiranih mještana – vlasnika zemljišta uz potok.

Upoznavanje s radnjama

Načelnik Belošević je upoznao prisutne kako je svrha sastanka upoznavanje s radnjama koje se provode oko rješavanja imovinsko – pravnih odnosa, u sklopu realizacije projekta regulacije potoka Ravninšćica, dok su predstavnici geodetske kuće objasnili da su u tijeku radovi iskolčavanja i definiranja trase obuhvata radova, sukladno izrađenoj projektno -tehničkoj dokumentaciji, radi rješavanja imovinsko-pravnih odnosa.
– Projekt svakako ide, jedino ovisno o dogovoru s mještanima, rješavanje papirologije i realizacija mogu ići bržim ili sporijim tempom – rekao je Belošević, objasnivši da će sve, ukoliko vlasnici zemljišta preko kojeg prolazi predmetni zahvat regulacije potoka, daju svoju suglasnost za rješavanje imovinsko – pravnih odnosa i potpišu geodetima potrebne dokumente, ići puno brže.
– Ukoliko netko ne želi potpisati ili čak ni ustupiti potreban dio zemljišta, neovisno o tome, ide se u postupak izvlaštenja, a istima će biti isplaćena utvrđena naknada – zaključio je Belošević.
Veći dio mještana je podržao realizaciju navedenog projekta, jer je, istaknuto je, svima u interesu da se čim prije započne sa radovima na regulaciji potoka.

Obilazak terena

Načelnik je pozvao sve prisutne koji imaju određene dvojbe i potrebu nešto raščistiti sa geodetima na terenu, da im se jave, ostave svoje podatke, pa će geodetska kuća organizirati obilazak trase i riješiti sve nedoumice, dok je sve one koji su suglasni s realizacijom projekta pozvao da svojim potpisom daju načelnu suglasnost geodetima za poduzimanje daljnjih radnji. Svi prisutni su se usuglasili te su predstavnici geodeta prikupili potrebne potpise onih mještana koji su suglasni s projektom, a od onih koji traže dodatna pojašnjenja potrebne kontakte radi dogovora oko izlaska na teren.
Iz Općine pritom pozivaju sve ostale mještane – vlasnike zemljišta da se jave geodetima na broj telefona: 091/4554-755 te s njima usuglase sve eventualne dvojbe ili daju svoju suglasnost za nastavak projekta.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba