“World Challenge Day”

Masovno sportsko natjecanje jednog zagorskog i jednog slovačkog grada okupit će više od 1600 ljudi

Objavljeno: 23.05.2016. Jelena Jazbec

Grad Lepoglava i Zajednica sportskih udruga grada Lepoglave u srijedu sudjeluju u međunarodnom prijateljskom natjecanju “World Challenge Day”, koje se provodi u okviru projekta “WCD# TakeBackYourStreets”. Glavni cilj manifestacije je potaknuti zajednice iz cijelog svijeta da animiraju što veći broj građana na tjelesnu aktivnost od barem 15 minuta.

Sportski grad

– Lepoglava, kao Europski grad sporta 2015. godine, prihvatila je novi izazov TAFISA-a, međunarodne organizacije “Sport za sve”. U okviru ove manifestacije, određeni gradovi će se međusobno natjecati u što masovnijem sudjelovanju građana u nekoj tjelesnoj aktivnosti 15 minuta. Lepoglava je kao protivnika dobila Novu Dubnicu iz Slovačke i vjerujemo kako će, kao dokazano sportski grad, i ovog puta odgovoriti na izazov – istaknuo je na predstavljanju ove manifestacije Damir Kužir, glavni tajnik Zajednica sportskih udruga grada Lepoglave.
Kako bi potaknuli što više građana na sudjelovanje, organizirat će se niz sportskih događanja. Već u podne, na školskim igralištima u Višnjici i Kamenici te u Gradskom parku bit će organizirani posebni sportski programi za djecu do 14 godina. Nakon 18 sati, održat će se jednosatna rekreativna šetnja okolicom Lepoglave te vožnja biciklima.

“Vratiti svoje ulice”

U Gradskom parku, bit će organizirane i sportske igre za djecu vrtićkog i osnovnoškolskog uzrasta te za roditelje i građane. Sportaši mlađih selekcija iz Lepoglave demonstrirat će sportove kojima se bave. Završna svečanost, na kojoj će gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić objaviti rezultate natjecanja, najavljena je za 20.30 sati.
– Ova se manifestacija održava pod motom “Vratiti svoje ulice… Vratiti svoju budućnost”, dakle, želimo na otvorene prostore grada, ulice, trgove i parkove, vratiti tjelesnu aktivnost, posebice kod mladih. Očekujem da će u manifestaciji sudjelovati 1600 djece i odraslih, dakle, 20 posto ukupnog broja stanovnika s cijelog gradskog područja, te da ćemo brojem sudionika nadmašiti našeg suparnika iz Slovačke – poručio je Kužir.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba