Veliki vatrogasni jubilej

DVD Donje Stubice obilježio 125. godišnjicu postojanja

Objavljeno: 23.05.2016. mladenmandic

DVD Donje Stubice ove je nedjelje obilježio 125. godišnjicu postojanja. Prije svečane sjednice, održana je i primopredaja novog navalnog vozila stubičkih vatrogasaca – kamiona marke MAN sa spremnikom vode od tri tisuće litara, srednjetlačnom i visokotlačnom pumpom za vodu, nabavne cijene od gotovo 1,5 milijuna kuna. Proslava 125 godina DVD-a Donja Stubica održana je pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Kolinde Grabar Kitarović.

Spremni se žrtvovati

Stubičkim vatrogascima 125. rođendan čestitao je i zagorski župan Željko Kolar.
– Danas je malo ljudi spremno žrtvovati svoje slobodno vrijeme, otrgnuti jedan dio od obitelji, kako bi pružili nešto zajednici. Vatrogasci to rade kontinuirano i nikad ništa za to ne traže, i to je dokaz da je vatrogastvo u Krapinsko – zagorskoj županiji način života. Kad bi prošli kroz Donju Stubicu, teško da bi uopće mogli naći neku obitelj u kojoj bar netko od članova nije bio u vatrogasnom društvu, a ovi mladi članovi jamstvo su da će se ta tradicija nastaviti te da će Društvo doživjeti i 200 godina – rekao je župan Kolar i pohvalio razinu obučenosti. Stubičkim vatrogascima su 125. obljetnicu čestitali i gradonačelnik Donje Stubice Juraj Srebačić, načelnik Hrvatske vatrogasne zajednice Željko Popović, predsjednik zagorske Vatrogasne zajednice Ivica Glas, predsjednik DVD-a Zabok Vladimir Tršinski u ime predstavnika 20-ak vatrogasnih društava te predstavnik prijateljskog DVD-a Sveti Ivan Žabno.

Priznanja, mimohod i vježba

Na svečanoj sjednici podijeljena su priznanja brojnim vatrogasnim društvima, vatrogascima i drugim pojedincima, a u ime svih nagrađenih na priznanjima se zahvalio Stjepan Bubanko, kojemu je nedavno dodijeljeno visoko vatrogasno priznanje – Povelja i plaketa s likom Mirka Kolarića.
Nakon završetka svečane skupštine, održan je i mimohod vatrogasaca i vatrogasnih vozila ulicama Donje Stubice te vatrogasna vježba u kojoj su stubički vatrogasci i njihovi kolege građanima pokazali svoje vještine.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba