Znanstveno – stručno savjetovanje

Dr. Rajko Fureš: Želja nam je da i zabočko rodilište postane “Rodilište prijatelj majki i djece”

Objavljeno: 23.05.2016. mladenmandic

 

U organizaciji Koordinacijskog tima za promociju dojenja Krapinsko – zagorske županije, Medicinskog fakulteta u Osijeku, zagorskog Doma zdravlja te Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana, u Zaboku je održano savjetovanje „Rodilište prijatelj majki i djece“. Savjetovanje je bilo namijenjeno predstavnicima zdravstvenih ustanova, posebno ginekolozima, perinatolozima, pedijatrima, liječnicima obiteljske medicine, primaljama, medicinskim sestrama te patronažnim sestrama.

Eminentni stručnjaci

Predavanja su održali eminentni stručnjaci na čelu s predsjednikom Svjetskog udruženja za perinatalnu medicinu i voditeljem Odjela za neonatologiju KB „Sveti duh“ prof. dr. sc. Milanom Stanojevićem. Inače zabočko rodilište je među prvima u Hrvatskoj steklo titulu „Rodilište prijatelj djece“.

Pilot projekt

– Od preseljenja u novu zgradu bolnice na Bračku 2008. godine, uloženi su iznimni napori u opremanju te osiguranju niza preduvjeta koji predstavljaju dio inicijative „Rodilište prijatelj majki i djece“. U Hrvatskoj je počeo pilot projekt Inicijative „Rodilište prijatelj majki i djece“, u koji su trenutno uključena tri eminentna rodilišta – „KBC Rijeka“, „KB Sveti Duh“ i „KB Merkur“. Bilo bi korisno da je u pilot projekt uključeno i neko manje rodilište, a naša je želja da to bude upravo rodilište naše Bolnice – rekao je voditelj Odjela ginekologije i porodništva Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana doc. dr. sc. Rajko Fureš.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba