Akcija Zagorske lige protiv raka

Dosad prodano već pet slika za obnovu vukovarskog Vodotornja

Objavljeno: 22.05.2016. mladenmandic

Zagorska liga protiv raka je u Maloj dvorani Pučkog otvorenog učilišta u Krapini provela humanitarnu aukciju slika kojom je prikupljen novac za obnovu Vodotornja – simbola stradanja Vukovara. Humanitarna aukcija održana je u suradnji s Gradom Krapinom i tamošnjim Rotary klubom.

Prikupljanje do 9. lipnja

– S velikim zadovoljstvom možemo istaknuti da smo već prvu večer na humanitarnoj aukciji prodali pet slika za obnovu vukovarskog Vodotornja. Očekujemo da će taj broj biti puno veći, jer program prikupljanja novca donacija za slike traje do 9. lipnja – rekao je dr. Stanko Belina, predsjednik Zagorske lige protiv raka.
Voditelj aukcije bio je Zdravko Grabušić, a humanitarnu aukciju, svojim su prisustvom podržali i prof. dr. sc. Damir Eljuga, dr. medicine i predsjednik Hrvatske lige protiv raka, Iva Pašalić, tajnica Hrvatske lige protiv raka, Branko Varjačić, zamjenik gradonačelnika Krapine, Ivan Pavlović, predsjednik Rotary kluba Krapina, dr. Stanko Belina te Petra Lovrečić Lončar, Kata Oršulić i Nevenka Vnuk iz Zagorske lige protiv raka.

Zahvala umjetnicima

Zagorska liga protiv raka posebno je zahvalna svim umjetnicima koji su donirali svoja djela, a posebno Vlatki Bauer, slikarici koja je za vrijeme agresije na Vukovar živjela u Vukovaru, te akademskom slikaru Perici Petru Parac Dalmati, stopostotnom ratnom vojnom invalidu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba