Udruga distrofičara Krapina

Obilježen Dan oboljelih od neuromuskularnih bolesti

Objavljeno: 20.05.2016. mladenmandic

Udruga distrofičara Krapina, u suradnji sa Savezom društava distrofičara Hrvatske, obilježila je Nacionalni dan oboljelih od neuromuskularnih bolesti. Na svome je štandu postavljenom na Trgu Ljudevita Gaja u Krapini dijelila letke i brošure te prodavala radove nastale na kreativnim radionicama udruge.

“I vaše srce je mišić”

Promotivne aktivnosti provode se u sklopu kampanje “I vaše srce je mišić”, kojom se želi senzibilizirati javnost i lokalnu samoupravu o potrebama i mogućnostima osoba oboljelih od mišićne distrofije, radi stvaranja okruženja jednakih mogućnosti, te radi informiranja svih građana o aktivnostima koje se provode. Podršku akciji dala je i zamjenica župana Jasna Petek, koja je posjetila štand.

U Hrvatskoj 4500 oboljelih

Procjenjuje se da u Hrvatskoj ima 4500 oboljelih od mišićne distrofije i srodnih neuromišićnih oboljenja. Danas nema lijeka niti uspješne terapije da zaustavi ili spriječi razvoj mišićne distrofije niti za većinu poznatih neuromuskularnih bolesti. Pa ipak, postoje brojni tretmani koji ublažavaju neke od simptoma ili usporavaju napredak bolesti.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba