Susret udomiteljskih obitelji

Ministrica Bernardica Juretić: Strategijom ćemo poboljšati uvjete za udomitelje

Objavljeno: 19.05.2016. mladenmandic

Obilježavajući Međunarodni dan obitelji u Društvenom domu u Vinipotoku održan je susret udomiteljskih obitelji kojeg je organizirao Centar za socijalnu skrb iz Zlatar Bistrice. Na susretu je bila i ministrica socijalne politike i mladih Bernardica Juretić, koja je najavila novu strategiju udomiteljstva.

Radna skupina

– Ministarstvo je formiralo radnu skupinu koja će izraditi novu strategiju udomiteljstva te poboljšati uvjete za udomitelje. Osim udomiteljstva starijih osoba, cilj nam je poboljšati uvjete za udomiteljstvo djece jer se velik broj njih nalazi u raznim ustanovama – rekla je ministrica. Dodala je kako udomiteljstvo nije ravnomjerno razvijeno na području Hrvatske, odnosno da je u kontinentalnoj Hrvatskoj mnogo više razvijeno i zastupljeno nego u Primorju i Dalmaciji.

Blisko okruženje

Ravnateljica zlatarbistričkog Centra Verica Sugnetić istakla je da pa području djelovanja Centra za socijalnu skrb Zlatar Bistrica ima 25 udomiteljskih obitelji te dodala kako će Centar i dalje promicati udomiteljstvo jer im je želja da korisnici, bilo djeca ili starije osobe, što duže ostanu u svom bliskom okruženju, a ne da se smještaju u ustanove. Na susretu sedmero udomitelja primilo je priznanja za deset i više godina udomiteljstva.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba