Krapinski Crveni križ

Dodijeljena priznanja najboljim zagorskim volonterima i volonterkama

Objavljeno: 19.05.2016. mladenmandic

U novim prostorijama Gradskog društva Crvenog križa u Krapini danas su krapinsko – zagorski župan Željko Kolar i njegova zamjenica Jasna Petek dodijelili priznanja za naj volonterku, odnosno volontera godine. Volonteri su izabrani putem Javnog poziva, koji su po prvi puta objavili Krapinsko – zagorska županija i Volonterski centar VolontirAJMO. Županijsko priznanje dodijeljeno je u dvije kategorije – mladih od 15 do 30 godina i odraslih preko 30 godina.

Na Javni poziv pristigle četiri prijave

Na Javni poziv pristigle su ukupno četiri prijave i to tri u kategoriji mladih i jedna prijava u kategoriji starijih od 30 godina. Građani su elektronskim putem glasali za najbolje kandidate po svom izboru u kategoriji mladih volontera. Od ukupno 773 glasa, učenica trećeg razreda Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću iz Zaboka koja volontira u zabočkom Društvu “Naša djeca” dobila je 44,5 posto glasova, drugoplasirana je bila magistrica logopedije Ivana Srebačić, koju je predložila Bedekovčanska udruga mladih BUMA, s 33,6 posto glasova, a treća Sara Pondeljak, učenica trećeg razreda Srednje škole iz Pregrade, koju je predložila pregradska Gradska knjižnica. U kategoriji starijih od 30 godina, bio je samo jedan kandidat, Zdenko Babić, medicinski tehničar kojeg je za 510 volonterskih sati predložilo Gradsko društvo Crvenog križa iz Krapine. Dodjeljujući priznanja najboljim zagorskim volonterkama i volonterima, župan Željko Kolar posebno je istaknuo da se radi o ljudima koji su za pomoć i dobrobit ljudi u prošloj godini izdvojili čak 1063 sata.

Bogatstvo Zagorja nisu samo prirodne ljepote, nego i ljudi

– Bogatstvo Krapinsko – zagorske županije nisu samo prirodne ljepote, već prije svega i ljudi. Ovi skromni ljudi, umjesto da vrijeme provode sa svojim obiteljima, žrtvovali su svoje slobodno vrijeme da bi pomogli drugima. I zbog njihove skromnosti ove godine nije bilo više kandidata, no nadam se da će ih dogodine biti puno više – naglasio je župan Željko Kolar, dodavši kako je važna i uloga medija u jačanju svijesti o značaju volontiranja. O značaju volontiranja govorile su i zamjenica župana Jasna Petek te voditeljica Volonterskog centra VolontirAJMO, posebno naglasivši kako ne zna koliko je volontera u Zagorju, no oni u svom Centru imaju 94 volontera i 28 organizatora volontiranja te da broj iz mjeseca u mjesec stalno raste. U ime nagrađenih, na priznanjima su se zahvalili Sandra Benčić i Zdenko Babić, koji su istakli kako je volontiranje još uvijek nedovoljno priznato u društvu, no oni su volontiranjem stekli jedno veliko životno iskustvo i puno novih prijatelja.

_________________________________________________________________________________________________

Volonteri dobili biljke trajnice, zahvalnice sa simbolom ruke te kupanje i ručak u Termama Tuhelj

Župan Kolar volonterima je objasnio simboliku dodijeljenih priznanja.
– Dobili ste biljku trajnicu, kao nešto što traje, kao i vaše nesebično volontiranje, zahvalnicu sa simbolom ruke, koja označava vašu volju i želju da pomognete drugima, te poklon paket Termi Tuhelj – ulaznicu za kupanje i obiteljski ručak, da bi počastili članove svoje obitelji, koji su sigurno ponekad trpjeli zbog vašeg volontiranja – istaknuo je župan Kolar.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba