Vatrogasne vježbe

Požar se s automobila proširio na zgradu škole, djeca uspješno evakuirana

Objavljeno: 18.05.2016. mladenmandic

Uz svibanj, mjesec zaštite od požara, zagorska dobrovoljna vatrogasna društva izvela su dvije vatrogasne vježbe. DVD Zabok je sa svojom operativnom postrojbom izvršio javnu vatrogasnu vježbu na zgradi Osnovne škole u Zaboku. U vježbi je sudjelovalo 16 operativaca s navalnim vozilom MAN, autoljestvom Mercedes DL30 i autocisternom Mercedes. Taktička pretpostavka bila je da je došlo do požara automobila ispred škole te se požar proširio na zgradu škole. Izvršeno je istovremeno gašenje, spašavanje i evakuacija djece iz kabineta škole. Vježba je prema ocjeni struke odrađena na visokom operativnom i taktičkom nivou.

U Velikom Trgovišću održana je javna taktička vatrogasna vježba operativnog članstva Vatrogasne zajednice općine Veliko Trgovišće. Vježba je počela s pretpostavkom izbijanja požara na radnom stroju u garaži koja je sastavni dio poslovne zgrade Trgokoma. Pošto se požar proširio kroz stepenište na prvi kat, unutarnja navala morala je ući uz pomoć ljestava te je postavljena i spusnica za spašavanje djelatnika koji su se zatekli u poslovnoj zgradi. Vježba je odrađena po svim pravilima struke, uz učešće 30-ak vatrogasaca. Vježba je bila sastavni dio Plana rada Vatrogasne zajednice općine Veliko Trgovišće, kao i dio programa obilježavanja Dana općine.

Najnovije po kategorijama

VIDEO: “Sigurno za mališane, sigurno za Zemlju: Etherealov tekstil beskompromisne je kvalitete, upravo zbog ljubavi utkane u njega”

PREPOZNALE IH I MAME I BEBE, ALI BANKE NE: Ethereal, jedinstvena tvrtka iz Zagorja, protiv nepotrebnog gomilanja tekstila bori se Crowdfunding kampanjom u cilju bolje budućnosti djece - pomozite im u plemenitoj misiji

VIDEO: “Sigurno za mališane, sigurno za Zemlju: Etherealov tekstil beskompromisne je kvalitete, upravo zbog ljubavi utkane u njega”

Objavljeno: 22.06.2024. zagorjeinternational

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba