Ambiciozan projekt bTech tima

Mladi tehničari za mehatroniku iz Srednje škole Krapina kreću u izradu simulatora leta

Objavljeno: 18.05.2016. jelenajazbec

Skupina mladih entuzijasta iz 3. BT razreda Srednje škole Krapina, zajedno s mentorom Goranom Buntakom, inicirala je i započela realizaciju ambicioznog projekta izrade složenog tehničkog proizvoda – bTech simulatora leta.

Nova znanja

Pod geslom “Gradimo budućnost na krilima znanja!”, bTech tim, koji čine Karlo Jugec, Marko Krsnik, Marko Frajzman i Bruno Habus, kroz cijelu će sljedeću školsku godinu marljivo raditi na izradi simulatora leta, vođeni željom za stjecanjem novih znanja i vještina, ali i za promocijom strukovnih zanimanja u Hrvatskoj, koja su sve manje popularna. Svoju ideju, bTech tim, koji je naziv dobio po oznaci razrednog odjela (bT) i nazivu usmjerenja (tehničar za mehatroniku), svoj je projekt već uspješno predstavio na Leap Summitu održanom u Zagrebu početkom svibnja, a podržali su ga Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, osiguravajuće kuće, telekomunikacijska poduzeća, izdavačke kuće te ugledni profesori iz inozemstva.

Ukupno 55.000 kuna

Ukupna cijena projekta je 55 tisuća kuna, a tijekom lipnja, srpnja, kolovoza i rujna, tim će raditi na prikupljanja novaca za neophodan materijal. Finalni proizvod trebao bi biti izrađen tijekom sljedeće školske godine.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter