Ambiciozan projekt bTech tima

Mladi tehničari za mehatroniku iz Srednje škole Krapina kreću u izradu simulatora leta

Objavljeno: 18.05.2016. Jelena Jazbec

Skupina mladih entuzijasta iz 3. BT razreda Srednje škole Krapina, zajedno s mentorom Goranom Buntakom, inicirala je i započela realizaciju ambicioznog projekta izrade složenog tehničkog proizvoda – bTech simulatora leta.

Nova znanja

Pod geslom “Gradimo budućnost na krilima znanja!”, bTech tim, koji čine Karlo Jugec, Marko Krsnik, Marko Frajzman i Bruno Habus, kroz cijelu će sljedeću školsku godinu marljivo raditi na izradi simulatora leta, vođeni željom za stjecanjem novih znanja i vještina, ali i za promocijom strukovnih zanimanja u Hrvatskoj, koja su sve manje popularna. Svoju ideju, bTech tim, koji je naziv dobio po oznaci razrednog odjela (bT) i nazivu usmjerenja (tehničar za mehatroniku), svoj je projekt već uspješno predstavio na Leap Summitu održanom u Zagrebu početkom svibnja, a podržali su ga Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, osiguravajuće kuće, telekomunikacijska poduzeća, izdavačke kuće te ugledni profesori iz inozemstva.

Ukupno 55.000 kuna

Ukupna cijena projekta je 55 tisuća kuna, a tijekom lipnja, srpnja, kolovoza i rujna, tim će raditi na prikupljanja novaca za neophodan materijal. Finalni proizvod trebao bi biti izrađen tijekom sljedeće školske godine.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba