“Poštuj ljudska prava”

U Zaboku održana javna rasprava o borbi protiv homofobije i transfobije

Objavljeno: 17.05.2016. Jelena Jazbec

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv homofobije i transfobije, u zabočkom Centru za mlade i nezavisnu kulturu, održana je javna rasprava u sklopu projekta “Poštuj ljudska prava – gradi uključivo društvo”, u organizaciji Županijskog povjerenstva za ravnopravnost spolova KZŽ i Zagreb Pride-a. Uvodna izlaganja održale su članice GOOD inicijative za sustavno i kvalitetno uvođenje građanskog odgoja i obrazovanja, Martina Horvat i Mia Gonan iz Zagreb Pride-a. Raspravu koja je potom uslijedila moderirala je predsjednica Županijskog povjerenstva za ravnopravnost spolova Tajana Broz. Sudionici rasprave saznali su kakva su iskustva i kako se institucionalno u školama boriti protiv homofobije, transfobije i bulinga; kako uključiti same mlade u borbu protiv homofobije i transfobije; kakva su iskustva mladih u odnosu na homofobiju, transfobiju i buling te jesu li škole sigurno mjesto za mlade. Javnoj raspravi je prisustvovala i zamjenica župana Jasna Petek.

Međunarodni dan borbe protiv homofobije i transfobije obilježava se 17. svibnja diljem svijeta, s ciljem podizanja svijesti o nužnosti borbe protiv predrasuda i diskriminacije prema osobama homoseksualne orijentacije te prema transrodnim i transseksualnim osobama.

Najnovije po kategorijama

VIDEO: “Sigurno za mališane, sigurno za Zemlju: Etherealov tekstil beskompromisne je kvalitete, upravo zbog ljubavi utkane u njega”

PREPOZNALE IH I MAME I BEBE, ALI BANKE NE: Ethereal, jedinstvena tvrtka iz Zagorja, protiv nepotrebnog gomilanja tekstila bori se Crowdfunding kampanjom u cilju bolje budućnosti djece - pomozite im u plemenitoj misiji

VIDEO: “Sigurno za mališane, sigurno za Zemlju: Etherealov tekstil beskompromisne je kvalitete, upravo zbog ljubavi utkane u njega”

Objavljeno: 22.06.2024. zagorjeinternational

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba