PROMOCIJA TURIZMA U KRAPINI

Podržali “Wellcone” spustom u kajacima po Krapinčici

Objavljeno: 16.05.2016. Alen Brodar

Šestorica krapinskih sportskih entuzijasta – Emil, Krešimir i Matija Borlinić, Mladen Strahinec, Martin Bolšec i Vjeran Skupnjak odlučili su nabujalu Krapinčicu u nedjeljno poslijepodne iskoristiti kako bi i sami promovirali kontinentalni turizam i tako, rekli su nam, podržali prvi Regionalni sajam kontinentalnog turizma “Wellcone” koji se tijekom vikenda održavao u sportskoj dvorani Srednje škole Krapina. A učinili su to uistinu na originalan način – spustili su se niz Krapinčicu u kajacima.

Turistički potencijal

– Drago nam je što se takva manifestacija održava u Krapini, koja uistinu ima velik, ali nedovoljno iskorišten turistički potencijal, pa smo tako željeli dati podršku Sajmu, vožnjom pored sportske dvorane u kojoj se održavao. A drugi dobar razlog što smo se spustili – pa voda je konačno bila dovoljno visoka i nije bilo za propustiti – rekao nam je jedan od krapinskih “kajakaša” Vjeran Skupnjak.

Dva spusta

Krenuli su iz Podgore Krapinske, a spuštali su se do Mihaljekovog Jarka, izlazili su iz Krapinčice u ravnini s poligonom u M. Jarku.
– Dva puta smo se spustili, a spustovi su po trajali po 30-ak minuta. Odličan je to osjećaj, svakako treba isprobati. Prolaznici su nas isprva malo čudno gledali, ali bili smo im simpatični i atraktivni. A atrakcije privlače turiste – zaključio je Skupnjak.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba