Dan općine Veliko Trgovišće

Mate Granić: “Županije su dio Tuđmanova naslijeđa i one su za nas najbolje rješenje”

Objavljeno: 16.05.2016. mladenmandic

Uz 94. obljetnicu rođenja prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, općina Veliko Trgovišće proslavila je i Dan općine. O realizaciji svih općinskih projekata u protekloj godini, govorio je općinski načelnik Robert Greblički. Župan Željko Kolar rekao je kako na području Krapinsko – zagorske županije, 13 kvartala za redom, bilježimo gospodarski rast, a 2014. i 2015. godine, imamo najveći broj novozaposlenih u Hrvatskoj.

Ne kriza, nego projekti

– Pokrivenost uvoza izvozom nam je 158 posto, što je višestruko veći u odnosu na državnih 60 posto, rastu nam ukupni prihodi, ukupna dobit i broj zaposlenih te stoga ne možemo govoriti o krizi već o projektima i o poslu. Kad ćemo se svi postavljati na takav način, onda ćemo i svi imati i rezultate – rekao je župan Željko Kolar.
Izaslanik hrvatske predsjednice Mate Granić čestitao je načelniku Grebličkom na rezultatima rada u protekloj godini te se osvrnuo na raspravu o teritorijalnom ustroju.
– Županije su dio naslijeđa prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana i one su za nas sigurno najbolje rješenje i s povijesnog i s političkog i s gospodarskog stajališta – poručio je Granić.

Zajedništvo, rad i zalaganje

Saborski zastupnik Tomislav Končevski istaknuo je kako Veliko Trgovišće i cijela Krapinsko – zagorska županije pokazuju cijeloj Hrvatskoj da se zajedništvom, radom i zalaganjem može uspjeti, te da je za uspjeh cijele države ovakav način rada potrebno preslikati i na nacionalnu razinu.
Na sjednici su bili i pomoćnica ministra turizma Martina Jantol, izaslanica gradonačelnika Zagreba Suzana Vrgin te brojni zagorski načelnici i gradonačelnici, u čije ime je Dan općine mještanima Velikog Trgovišća čestitala zamjenica gradonačelnika Zlatara Jasenka Auguštan Pentek.

_________________________________________________________________________________________________

Dobitnici općinskih priznanja

Uz Dan općine Veliko Trgovišće, dodijeljena su i općinska priznanja. Najveće priznanje, Grb općine, dodijeljeno je obrtu Transport – trgovina – automehanika “Preberina”, vlasnika Rajka Preberine, povodom 30. godišnjice poslovanja i za doprinos razvoju gospodarstva. Zahvalnica općine Veliko Trgovišće dodijeljena je posmrtno Kreši Kozini, za aktivnosti i doprinos dobrobiti Mjesnog odbora, a Pohvalnice općine dobili su Društvo “Naša djeca” Veliko Trgovišće, za doprinos promicanju i unapređenju kvalitete života djece, Franjo Slakoper, za nesebično zalaganje i doprinos razvoju te uključivanju mladih članova u rad Puhačkog orkestra Mrzlo Polje, Snježana Kanceljak i Ivica Šimunić, za doprinos razvoju kulturno – umjetničkog amaterizma, Ivan Kontrec, za istaknuti doprinos razvoju vatrogastva, Đurđica Matočec i Mijo Vorih, za istaknuto zalaganje za poboljšanje životnih uvjeta umirovljenika, Mijo Ovčarić i Mario Horvatek za doprinos i izuzetno zalaganje u provođenju aktivnosti Mjesnog odbora.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba