Mjesec zaštite od požara

U Belcu održana središnja smotra i vježba zagorskih vatrogasaca

Objavljeno: 15.05.2016. mladenmandic

Uz svibanj, mjesec zaštite od požara, u Belcu kraj Zlatara, održan je središnji operativni događaj – osposobljavanje časnika, smotra interventne postrojbe i vatrogasna vježba.
U Vatrogasnom domu u Belcu, obilježen je završetak osposobljavanja za zvanje vatrogasnog časnika prve klase, kojeg je uspješno završilo 46 polaznika s područja cijele Krapinsko – zagorske županije.

Istaknut bojnik Markač

Kao predavač na osposobljavanju, posebno je istaknut bojnik Ivan Markač, kapetan posade Canadaira CL-415 stacioniranog u zrakoplovnoj vojnoj bazi Zemunik pored Zadra.
Predavanja su održali i djelatnici Zagorske javne vatrogasne postrojbe iz Zaboka Ninoslav Vuksan i Ivica Sinković. Održana je i smotra pripadnika interventne vatrogasne postrojbe iz Krapinsko – zagorske županije i interventnih vozila koju je izvršio glavni vatrogasni zapovjednik RH Slavko Tucaković, uz prisutnost zamjenika zagorskog župana Anđelka Fereka Jambreka. Na Planinarskom domu u Belcu, na kraju je održana i središnja vatrogasna vježba za područje Županije u 2016. godini.

Središnja vježba

Vježba je prikazala gašenje požara na brdovitom terenu uz relejnu dobavu vode prijenosnim vatrogasnim pumpama. Na vatrogasnoj vježbi koju je vodio zapovjednik Vatrogasne zajednice iz Zlatara Tihomir Plašć, sudjelovalo je 40-ak članova članova s vatrogasnim vozilima iz Vatrogasne zajednice grada Zlatara, odnosno DVD­- a Zlatar, Belec, Donja Batina, Gornja Konjščina te iz DVD-a Zlatar Bistrica. (Mladen Mandić)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba