Dan općine Mače

Na svečanoj sjednici Općinskog vijeća, podijeljeni darovi za novorođenu djecu i općinska priznanja

Objavljeno: 14.05.2016. Jelena Jazbec

Polaganjem vijenca kod Središnjeg križa na groblju te kod spomenika Stjepanu Radiću u središtu mjesta, jučer je započelo obilježavanje Dana općine Mače. Nakon svete mise, održana je svečana sjednica Općinskog vijeća, na kojoj je načelnik Mača Stjepan Sokolić u prigodnom obraćanju predstavio najvažnije aktivnosti u protekloj godini, ali i iznio probleme s kojima se susrela općina. Kao najveće investicije istaknuo je sanaciju državne ceste D-29, završetak vodoopskrbnog sustava i radova kod mrtvačnice te nastavak uređenja Doma kulture i nerazvrstanih cesta.
– Značajan dio proračuna općina izdvaja za udruge i socijalu te za svoje funkcioniranje, a za veće investicije izostala su državna sredstva i nisu otvoreni EU natječaji – rekao je Sokolić.
Čestitku mačanskom načelniku u ime svih nazočnih čelnika zagorskih općina izrekao je načelnik Konjščine Mirko Krznar. Sjednici su prisustvovali i zagorski župan Željko Kolar, koji je najavio da se tijekom svibnja i lipnja očekuje otvaranje 20-ak EU natječaja, te saborski zastupnik Žarko Tušek, koji je istaknuo kako je nužna decentralizacija države.
Načelnik Sokolić na sjednici je podijelio darove za djecu rođenu u proteklih sedam mjeseci, pa je tako 2,5 tisuće kuna dobilo desetero mališana. Također, uručena su općinska priznanja, koja su ove godine dobili Mario Čehulić, Ivan Marković, Monika Sedak i Mateja Bartolin. Plaketu za 30 godina rada dobio je ŠK Gaj Mače, a Gabrijeli Klarić uručena je zahvalnica predsjednice RH, za pomoć u pripremi vojnog mimohoda u Zagrebu. Uz Dan općine, obilježen je i Dan obitelji, Dan otvorenih vrate te Dan mačanskih udruga, koje su na kraju pripremile prigodni program.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba