Dubrovnik

Muzej krapinskih neandertalaca na svjetskom kongresu predstavljen kao primjer dobre prakse arheološkog turizma

Objavljeno: 13.05.2016. Jelena Jazbec

Muzej krapinskih neandertalaca prezentiran je i promoviran kao primjer dobre prakse arheološkog turizma na svjetskom kongresu Međunarodnog društva antropoloških i etnoloških znanosti (IUAES) u Dubrovniku. Na kongresu pod nazivom “Antropologija u svijetu i privatizacija znanja: angažman antropologije u javnosti” sudjelovalo je tisuću sudionika iz 63 zemlje svijeta, te je održano 800 stručnih predavanja u organizaciji Instituta za antropološka istraživanja u Zagrebu i slovenskog Društva za etnologiju i antropologiju iz Ljubljane. MKN je predstavila muzejska savjetnica Vlasta Krklec, koja je održala predavanje na temu “Arheološka baština i turizam: primjer Muzeja krapinskih neandertalaca” i sudjelovala u organizaciji panel – rasprave. Također, u hotelu “Dubrovnik Palace” prezentirani su promotivni materijali Muzeja Hrvatskog zagorja, Turističke zajednice KZŽ i Krapinsko – zagorske županije.

Najnovije po kategorijama

VIDEO: “Sigurno za mališane, sigurno za Zemlju: Etherealov tekstil beskompromisne je kvalitete, upravo zbog ljubavi utkane u njega”

PREPOZNALE IH I MAME I BEBE, ALI BANKE NE: Ethereal, jedinstvena tvrtka iz Zagorja, protiv nepotrebnog gomilanja tekstila bori se Crowdfunding kampanjom u cilju bolje budućnosti djece - pomozite im u plemenitoj misiji

VIDEO: “Sigurno za mališane, sigurno za Zemlju: Etherealov tekstil beskompromisne je kvalitete, upravo zbog ljubavi utkane u njega”

Objavljeno: 22.06.2024. zagorjeinternational

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba